• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sarstı yıkamadı GÜRKAN ERTAÇ

Sarstı yıkamadı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.12.2016, 00:00

Menemen'in veya F.Bahçe'nin başka rakiple herhangi bir kupa maçı olsa bu kadar ilgi çekmezdi. Ama ev sahibi ekibin, ünlü rakibine benzer rozeti ve geçmişe dayanan Menemen-Fenerbahçe dostluğu İzmir Atatürk Stadındaki maçı son derece ilginç hale getirdi. Bazı olaylar vardır, takımlar ve futbolcular arasındaki sevgi bağlarını yaratır, ya da tersine kopartır. Yıl 1942. Fenerbahçe, İzmir'de Altay'la yapacağı özel maça İstanbul'dan trenle yola çıkar. Tren, Menemen İstasyonu'nda iki dakika kalacak ve İzmir'e devam edecektir ama, sarı-lacivertli takımı çok seven Menemenliler, trenin önünü kalabalık şekilde kesip, F.Bahçeli futbolculara döner ve ünlü yoğurtlarından ikram ederler. Trenden inen oyuncular bu jeste karşılık Menemenlilerle kucaklaşırlar.
Fotoğraflar çekilir, trene 20 dakikalık rötar yaptırılır.
İşte 74 yıl önce yakılan dostluk ateşinin öyküsü bu. Dünkü maça gelince... Ben F.Bahçe'de forma şansı bulamayan kaleci Fabiano, İsmail, Neustadter, Salih Uçan, Stoch, Aatif ve Fernandao'nun takıma girmek için İzmir Atatürk Stadında olağanüstü bir mücadele vermelerini beklerdim. Ama sarı-lacivertliler, "Salla başını al maaşını" pozisyonunu benimsemişler.

Menemen fırsatları harcadı

Ne bir hırs, ne ikili mücadele azmi. Top ayağına gelirse oyna, gelmezse seyret. Rus Milli Takımı'ndan Neustadter 6 pastan kafa vuruyor, sanki gol atmak yerine tepesiyle uzaklaştırmaya çalışıyor. Bir gün önce Başakşehir'in yedeklerinin Göztepe'ye sergilediği mükemmel futbolu ve attığı yarım düzine golü izledim. Abdullah Avcı'nin 20 Mehmetçiği var ve bu takım elbette lider olur, şampiyonluğa da yürür. Advocaat'sa 14 adamın kıymetini bilsin. Menemen'e bayıldım.
Fener'e adeta futbol dersi verdi, salladı ama yıkamadı, bir tek golü eksikti. Eğer ilk 20'de Erman Kılıç'ın füzesi gol olsa, Abdullah boş kaleye topu vurabilse 2-0 öne de geçebilirlerdi.
Kılıç'ın, Salih Uçan'a armağanı penaltıyla F.Bahçe şansına sığındı. İkinci yarıda da Menemen, Fener'i salladı ama gol atamadı Şanssızdı.
Direkten dönen korner üstüste Mert Hakan ve Erman'la kaçırılan goller hakkettiklerini almalarını engelledi. Ama iyi yoldalar, devam. F.Bahçe dondurucu soğukta futbol şov bekleyen 15 bin taraftarına özür borçlu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA