• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Utanç gecesi GÜRKAN ERTAÇ

Utanç gecesi

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.02.2017, 00:00

Biri Türk Futboluna 114 yıldır hizmet eden ülkenin ilk spor abidesi Beşiktaş.
Rakibi de birkaç yıl sonra katılıp sporumuza ışık veren F.Bahçe. Efsane diye anılıyorlar. Milyonlarca taraftarları var, "Yürü" deseler yürürler, ölümüne, öyle sevdalı.
Ama bu efsaneler, ulu isimlerine yaraşır gibi mi davranıyorlar. Nerdeeee? Semt kulüplerinin bile işlemekten utanacağı rezillikler onların patentinde. Başkanları mı hatalı, yöneticileri mi, teknik adamları mı, futbolcuları mı bilmiyoruz, spor severlerin yorumuna bırakıyoruz.
Altı üstü Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finale kalma maçıydı dün Vodafone Arena'da oynadıkları maç. Ama onları kimler kurdu, kudurttuysa Arena'da yaptıkları mücadele kesinlikle bir futbol maçı değildi. Ellerine bir silah vermedikleri kalmıştı. Birbirlerine öldüresiye kasdi tekme attılar, birbirlerinin boğazlarına sarıldılar, "Yakalarsam öldürürüm" tehditleri, sık sık oyun kesilerek gövde gösterileri. Bir genç hakemi sürmüşler Arena'ya...Zavallı; bu kötü niyetli, futboldan başka herşeyi yapmaya şartlanmış futbolcu müsveddelerini durdurmaya çalışıyor, çabalıyor, yüzü sapsarı, ipin ucunu kaçırıyor. Sonunda iş, "Rakibi oyundan nasıl attırırım" şovuna döndü. Deneyimli Van Persie yeteneğini konuşturarak, azdırdığı Tosic'i oyundan attırdı. Tosic delirdi, herkesi savurarak Van Persie'ye vurmaya çalıştı. Fener'in Hollandalı'sı ard niyetliydi de, Beşiktaş'lı Oğuzhan Özyakup'a ne demeli? İlk dakikadan itibaren sürekli kavga çıkarmaya çalıştı. Arsenal'de yıllardır beraber oldukları RVP'ye vurdu, tehdit etti, Alper'i tahrik etti. Şenol Güneş de devre arasında RVP'nin üzerine yürürken araya girmek isteyen Kjaer'i itti. İlk 45 dakikada top oyunda sadece 8 dakika kalmış. Gerisi kavgalar, düellolar, kartlarla, faullerle geçti. Ülke olarak çok tehlikeli bir dönemden geçiyoruz. Barışa, birliğe, kardeşliğe birbirimizi kucaklamaya çok ihtiyacımız var. Bu ismi büyükler, bırakın birlik sağlamayı, futbol seyircisini ayrıştırmaya çalışıyorlar.
İnsanlar tahrikle birbirlerini dövmek için tribünden ölümü göze alıp sahaya atlıyor. İşte Futbol Federasyonu için büyük fırsat. Atın bu iki takımı kupadan, belki bir nebze akıllanırlar.
Dünkü derbide netice mi? Lens asistledi, RVP attı, Fener tur atladı. Maç mı izledik, Gerilim Filmi mi? Yazıklar olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA