• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Panzer’leri parçaladık GÜRKAN ERTAÇ

Panzer’leri parçaladık

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.02.2017, 00:00

Almanya'nın Skyliners Frankfurt takımı İzmir'e büyük umutlarla gelmişti. Ama dün gece yeşil-kırmızılı takımın yılın oyununu oynayacağını ve kendilerini ezeceğini hiç beklemiyorlardı. Traftarının muhteşem desteğiyle harikalar yaratan Kaf-Kaf'lar, Almanları ilk yarıda 20 sayıda tuttu. İkinci yarıda gençlerini de oynatarak güle oynaya FIBA kupasında son on altıya kaldı. Tam saha presle Almanları bunalttılar Green ilk 20'de, 6'da 6'yla oynadı. Brown 17 sayısının üzerine 9 asist 2 ribaund ekleyerek yıldızlaştı. Owens potaların üzerinde gezdi, 4'ü smaç 7'de 6'yla 13 sayı üretti. Egemen de artık kişilik kazanıyor.
Ribaundlardaki başarısının yanına 10 sayı ekledi. Takım öyle büyük değişikliklere uğramıştı ki az, buz değil. Yılların başarılı hocası Ufuk Sarıca gitmiş, son yıllarda parlatıp piyasaya sürdüğü yıldızlar, "parayı basan düdüğü çalar" misali dev bütçeli takımlar tarafından kapışılmıştı. Dixon, Diebler, Strawberry, Kenny, İverson bir çırpıda söylediklerimiz.
Böyle bir deprem geçiren takımın sarsıntılara aldırmadan ve moralini bozmadan hem lig hem de Avrupa arenasında başarılı olmasını "harika bir olay" olarak nitelendirmek gerek.

Rakip beşiktaş

KSK öyle bir ulu ağaç ki, büyüyen ve meyve veren dallarını koparsalar dahi yeni yeni filizler veriyor ışıldıyor. Koç Markovic takıma ısındı, artık çok iyi yönetiyor. Green, Brown, Owens Ponitka ve Summers (dün gece maalesef hiç bir şey oynamadı. 21 dakikada 2 sayıyla oynadı) Türk oyuncularla çok iyi bir ekip oluşturdular. Ne mutlu KSK'ye son onaltıya kalmak büyük iş. Bundan sonra rakip Beşiktaş.
Ona da hazırlayacağımız süprizler olucaktır. Bu sezona bakalım, Pınar KSK, bütçesi 10 kata varan rakiplerle boğuşuyor, yense de yenilse de adından övgüyle sözettiriyor. Banvit'i ligde evinde yenen tek takım Kaf-Kaf'lar. Avrupada da yeşil-kırmızılı bayrak sallanıyor dalgalana, dalgalana. Sonuçlara bakın: Saratov 56-69, 79-50, M.Rishon 84-75, Saratov 74-76, 78-65, Khimik 60-78, 77-70, Venezia 99-59, Kataja 73-83. İkinci tura yükselmek ve son 16 kapısını zorlamak son derece önemliydi. Bu takımda pota altında etkili yapılı bir 5 numara örneğin Best'in Barça'dan aldığı Dorsey olsaydı hem ligde hem de Avrupada duman attırırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA