• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Üç sultan istiyoruz GÜRKAN ERTAÇ

Üç sultan istiyoruz

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.03.2017, 00:00

Bayanlar Birinci Lig (A) Grubu'nda Play-Off için son haftaya giriyoruz. Beylikdüzü'nün yanısıra Manisa B.Ş.Belediye ve Karşıyaka da bir hafta önce vizeyi aldı. Ama bir üçüncü Egeliyi daha istiyoruz: Alaşehir Belediye. Alaşehir son maçını evinde ROTA ile oynayacak, kazanması yetmiyor, ilk bölümün şampiyonu Beylikdüzü'nün de Bursa'da Bursaspor'u yenmesi gerekiyor. Normal şartlarda yener de, "Nasıl olsa ben çıktım" diyerek gerekli hırs ve mücadeleyi gösterir mi göreceğiz.
Alaşehir gibi mütevazi bir ekibin şimdiye kadar gösterdiği başarı gölgelenmesin ve Ege play-off'a üç sultan ile çıksın istiyoruz. Yarınki programa bakalım:
17.00 Manisa B.Ş.Belediye- Karşıyaka, 17.00 Alaşehir B.-Rota Koleji, 17.00 Bursaspor- Beylikdüzü.

Kısmetsizsen ne yapsan nafile

Yıllarca savaşını verdik, CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımları final-four'a gitmeden önce birbirlerini elemek zorunda bırakılmasın diye. Ve sonunda uluslar arası federasyon CEV bu dileğimizi aklı gördü, final-four'a gerekirse 3 takımın birden katılmasının yolunu açtı. Ala 6'lı Play-Off'ta kuralar çekilirken, o kadar takım varken Fenerbahçe ile Eczacıbaşı birbirlerini çektiler. Vakıfbank ise dişine göre Volero Zürih'le eşleşti. Ne yapalım, kader, kısmet.

F.Bahçe Efe'lendi

F.Bahçe Erkek Voleybol Takımı inanılmaz bir başarı grafiği çizerek Efeler Ligi'nin ilk bölümünü şampiyon bitirmeyi garantiledi.
Zirvedeki tüm rakiplerini yenen sarı-lacivertliler son olarak G.Saray'ı da deplasmanda 3-1'le geçmesini bildi.
Pasör kaptan Selçuk'un yönettiği Fener, İbrahim Toy, Alen Sket, Quesque, Pajenk, İbrahim Emet ve libero Mehmet'le ilk bölümün şampiyonluğunu ilan etmesini bildi. Ligde 15. galibiyetine ulaşan sarı-lacivertliler 20 maçtır yenilmezliklerini sürdürüyor.

ARKAS'a yakışmadı

Efeler Voleybol Liginde ARKAS, Fenerbahçe'nin ardından ikinci sıraya yükselince umutlar yeşerdi, "Tamam. Bundan sonra maç kaybetmezler, en azından Ziraat Bankası, Halkbank ve Maliye'yi geçerek prestijlerini kurtarırlar" dedik. Ama yanılmışız. Daha ilk sınavda tökezlediler, hem de ne tökezleyiş.
Ligde kalma mücadelesi veren Tokat Belediye Plevne'den İzmir'de tek set alabildiler ve 4. sıraya düştüler. Bir tamda herkes aynı anda kötü olabilir mi? Brezilyalı Borges servis manştlerini tribüne atarsa gelin gerisini düşünün. Uzun yıllardır ARKAS'la çalışma imkanı bulan başantrenör Glenn Hoag da artık sorumluluğunun bilinciyle ARKAS'ı arzulanan düzeye taşımalı.
Çünkü ARKAS'taki çalışma imkanları hiçbir kulüpte yok. Tabii ligin ilk bölümündeyiz ve esas kıyamet Play-Off'ta kopacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA