• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Fener’e övgüler Cim-Bom’a alkış GÜRKAN ERTAÇ

Fener’e övgüler Cim-Bom’a alkış

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.05.2017, 00:00

F.Bahçe voleybolda sezonu tam bir hükümranlıkla kapadı. Bayanlarda hem kupayı, hem de lig şampiyonluğunu kazanan Sarı Melekler'in yanısıra Fener erkeklerde de Kupa Volley'i kazandı, normal sezonu da şampiyon kapadı, play-off'ta da üçüncü sırayı elde ederek, ARKAS ve Halk Bankası ile birlikte CEV Şampiyonlar Ligi'ne katılma vizesi aldı. Bayanlarda önümüzdeki sezon F.Bahçe ile lig finalisti G.Saray ve de üçüncü olan Vakıfbank, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak. F.Bahçe'de MVP (En değerli oyuncu) Brezilyalı Natalia Pereira, Koreli Kim Keong ile birlikte takımın en önemli silahıydı. Dicle Nur Babat en iyi smaçör, kaptan Eda Erdem en iyi orta oyuncu seçildi. G.Saray'ı da alkışlayalım. Hem tarihlerinin en iyi sezonunu geçirdiler hem de kendi seyircileri önünde şampiyon F.Bahçe ile birlikte fotoğraf çektirip centilmenlik yolunda çığın açtılar. Harikasınız sarı-kırmızılılar. Umarız bu jest tarihsel rekabet yanında tarihsel dostluğu da canlandırır.

İlk bomba Seramiksan'dan

Sultanlar Ligi'ndeki ilk yılında zorlu rakipler arasında ligde kalmayı başaran Seramiksan hedef büyüttü. Başkan N.Bülent Erkul, "Önümüzdeki sezon hedefimiz play-off'a kalmak" dedi. Seramiksan yeni sezon için ilk anlaşmayı başarılı pasör çaprazı Meryem Boz ile yaptı. Seramiksan'ın bu branşa desteği ne kadar güzel.

Arkas'la gururluyuz

EFELER Ligi'nde Halk Bankası, ARKAS'ı 3-1 geçerek hedefe ulaştı. Ama ben İzmir'in gururu ARKAS'ı 2. olmasına rağmen parlak sezon geçirdiği için kutluyorum. Yetiştirdiği gençlerle F.Bahçe, Ziraat Bankası, Maliye Milli Piyango ve İst.B.Belediye gibi bu branşa büyük bütçeler ayıran takımları aşması büyük başarı. Finalden sonra seçilen başarılılara bakın hepsi ARKAS'lı. MVP Burutay Subaşı Halk Bank'a bizden gitti, libero Hasan Yeşilbudak da öyle. En iyi smaçör Sanchez ve en iyi orta oyuncu Hakkı Çapkınoğlu ARKAS'tan.
CEV Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek olması da çok güzel. Ligin ilk bölümünü önemsemek gerek. Çünkü finalde ne kadar üstteyseniz o denli avantajlısınız. Örneğin küme düşen Tokat B.Plevne'ye 3-1 yenilmeyeceksiniz.
ARKAS'ın kadrosu birkaç rötuşla uzun yıllar başarıya gider. Libero Ahmet'in yerine daha iyi bir transfer yapılabilir. Brezilyalı Borges'ten daha randımanlı bir smaçör de alınabilir.

Haydi bir parke de sen koy

Karşıyaka Voleybol Şube Yönetimi son derece önemli ve anlamlı bir atılıma girişti, Selçuk Yaşar Tesislerinde salon yapmaya koyuldu. Bu son derece zor işi imece usulüyle yardımlaşarak gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Başkan Serkan Ergüven ve yönetici arkadaşlarının açtığı:
"BİR PARKE DE SEN KOY" kampanyası büyük ilgi gördü, KSK'lılar gönlünden kopanı verdi, veriyor. İşte büyük fırsat: 16 Mayıs Salı gecesi düzenlenen KSK Voleybol Gecesine yemekiçmek dahil 150 lira öderseniz kampanyada da isminiz geçecek. Tel: 0532 413 06 68

Filenin prensesleri

19-21 Mayıs tarihlerinde Turgutlu'da düzenlenecek 2017 FIVB 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda 2.tura katılacak Türk Milli Takımında İzmir'den sadece Karşıyaka'lı Ezgi Akyıldız ve Yasemin Özel var. Bu iki genç yeteneğin önümüzdeki yılarda tecrübe kazanarak Filenin Sultanları arasında yer alacaklarına inanıyorum. Başarılar Ezgi ve Yasemin'e.
Tabii ki ay-yıldızlı tüm kızlara.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA