• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Veteranlarda iddialıyız GÜRKAN ERTAÇ

Veteranlarda iddialıyız

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.05.2017, 00:00

İzmirli eski şöhret voleybolcular, Bursa'da bugün başlayacak Türkiye Şampiyonası'nda iddialı gittiler. Sözcü Uğur Özden, "Kupayla döneceğiz" sözü verdi. Geçmişte bu spor dalına hizmet vermiş, milli formayı terletmiş kişiler kadroda.
Kupa alamasalar da kurtlarını dökecekler ya o bile yeterli. Kadro şöyle: Feyza Saysen, Yusuf Eskinazi, Yüksel Bozok, Uğur Özden, İsmail Güller, Özgün Kaplan, Fuat Işık, Ergün Abacı,Yavuz Aylanç.

Yıldırım transferler

Voleybolda transferler genellikle Eylül'den sonra yoğunlaşır. Çünkü antrenörler ve sporcular yoğun sezon yorgunluğunu tatil yaparak atarlar. Ama bu sezon durum hayli farklı.
Maçlar bitti, köşekapmaca başladı. ARKAS, Polonya'nın Lotus Trefl Gdansk takımına giden Kanadalı pasör'ü Sanders'ın yerine Rus Liginden 2.04 boyundaki Sırp pasör Aleksa Brdjoviç'i transfer etti. Böylece blok yüksekliği arttı. Ayrıca libero Ahmet'in yerine de İst.B.Ş.B'den Burak Mert transfer edildi. Ziraat Bankası, antrenörlüğe aynı zamanda Türk Milli Takımını da çalıştıran Makedon Joshko Milenkoski'yi getirdi, Polonyalı pasör çaprazı Konarski'yi aldı. Halk Bankası İtalya Ligine saldırdı, Piacenza'dan Kübalı pasör çaprazı Hernandez ve Modena'dan pasör çaprazı Sırp Petriç'i renklerine kattı.
İst.B.Belediye antrenörlük için, aynı zamanda Sırbistan Voleybol Federasyonu Başkanı (nasıl oluyor bu transfer ?) Zoran Gajiç ile anlaştı.

Sen bilirsin karıcığım

Ataman Güneyligil, G.Saray Voleybol Takımına başantrenör olduktan sonra takımın liberosu, kaptanı Nihan Yeldan ile gönül ilişkisi kurdu, evlendi. Güneyligil'ler geçen sezon sarı-kırmızılı takıma tarihin en başarılı dönemini geçirttiler.
G.Saray, Dünya Şampiyonu Vakıfbank'ı 3-0 ile eleyip F.Bahçe ile final oynadı, Avrupa'da da başarıdan başarıya koştu. VESTEL Sultanlar Ligi'nin en iyi liberosu seçilen Nihan, 1990'da başladığı kariyerinde 2004 CEV Top Teams şampiyonluğu, 2009, 2010, 2011 Türkiye şampiyonlukları, 2010 ve 2011 FIVB Dünya Kulüpler şampiyonluğu, 2012 CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 2013 CEV Cup ikinciliği, 2015 CEV Cup üçüncülüğü, 2016 CEV Cup ikinciliği yaşadı, 123 kez milli oldu. G.Saray Yönetimi 27 yıllık spor yaşamını noktalayan Nihan Güneyligil'i jest yaparak direktörlüğe getirdi. Yani Ataman Güneyligil, Nihan'ın hocasıydı, kocası olmuştu, şimdi de Nihan, eşinin yöneticisi. İpler şimdi Nihan hanımın elinde. Ataman'a düşen:"Sen bilirsin karıcığım"

Vakıfbank süper

Japonya'nın Kobe kentinde yapılan Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Vakıfbank doludizgin gidiyor. Şimdiye dek yaptığı iki maçı da kazanan ve Rus Dinamo Moskova'yı 3-0, Brezilyanın Rexona-Sesc takımını 3-1 yenen Vakıfbank bugün 12.00'de Japonya'nın Hisamitsu Springs Saga takımıyla oynayacak. İki maçta tek galibiyet alan Eczacıbaşı'nın rakibi ise saat 08.30'da Japonya'nın Nec Rodent takımıyla karşılaşacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA