• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kupayı alsan ne yazardı? GÜRKAN ERTAÇ

Kupayı alsan ne yazardı?

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.05.2017, 00:00

F.Bahçe ligde tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiriyor. Rakiplere cehennem olarak nitelendirdiğimiz Kadıköy artık Adana, Kayseri, Alanya gibi mütevazi takımların bile rahat rahat puan aldıkları kazanarak döndükleri bir çiftlik haline geldi. Dolayısıyla dökülen bu takıma tahammül edemeyen taraftarlar kombineleri yaktıkları gibi tribünlerden kaçtılar. 400 liralık bileti damping yaparak 40 liraya düşürmek bile sarı-lacivert hastalarının öfkesini dindiremedi. 52 bin kişilik stada dün gece sadece 13 bin kişinin gelişi gibi Lig böyle gitti de umut tacirleri teselli müfakatı olarak Ziraat Türkiye Kupası'nı gösterdiler. Yönetimin yanı sıra anlı şanlı teknik direktör Advocaat da, "Kupa bizim olacak" dediler. Ama yürümeyen ayaklar gazla dolduruşla bu hede ede varacak değillerdi, varamadılar. Sonunda kupa yerine kulpu ellerinde kaldı. Fenerbahçe dün gece penaltıları değerlendirip Başakşehir'i eleyip de finale yükselseydi buna sevine bilir miydi?

SORUMLU YÖNETİM

Koca Fenerbahçe defanstan top çıkartmaktan zorlanıyor ve 67'ye 33 topla oynama zafiyetini düşüyorsa bunun hesabını kim vermeli?
Tabii ki Aziz Yıldırım ve yönetimi. Fenerbahçe'nin attığı iki gole bakın tamamen sürpriz ve raslantı oysa Başakşehir'inkiler tamamen bilinçli ve uzun süre çalışmanın ürünü. Fenerbahçe dün gece elenerek kupa dışı kalmanın eğer bilinçli davranılırsa yararını görebilir. Elenmekle sezon öncesi 15 gün daha toparlanmak ve kadroda büyük temizlik yapılarak gerçek Fenerbahçe'yi yaratmak imkanı var. Ama hislere kapılmadan, gerçekçi davranılarak.

FUTBOLA DOYURDULAR

Bu takımın iyi bir kaleciye, iyi iki beke, takımı yönlendirecek bir on numaraya, iyi bir forvet arkasına ve forvete ihtiyacı var. Bu oyuncularla önümüzdeki sezon ısrar Fenerbahçe taraftarını daha da ümitsizliğe sevk edecek, kombineler azalacak, dolayısıyla mali zafiyet Fenerbahçe'yi yine başarısız kılacak. Şener, Hasan Ali De Souza, Van der Wiel, Karavayev, Neustadter, Emenike, İsmail derhal gönderilmeli. Aksi halde yazık oluyor koca Fenerbahçe'ye. Başakşehir'e gelince ligden sonra kupada da bizi futbola doyurdular.
Emre'nin yönetiminde Adebayor ve Eurpeanu son derece başarılıydı. Yolları açık olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA