• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Efsaneler buluşuyor GÜRKAN ERTAÇ

Efsaneler buluşuyor

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.06.2017, 00:00

Yıl 2008. Göztepe'nin efsaneleri Nevzat Güzelırmak, Halil Kiraz ve bizim Görkem Türkyılmaz'la Eskişehir'deyiz.
Sarı-kırmızılı takım amatör kümeden 3.Lige çıkma maçları oynayacak.
Şehri geziyoruz. Bir ayakkabı boyacısı, bir yandan sandığın üzerindeki ayakkabıya fırça atıyor, bir yandan bize bakıyor. Kaldırdı başını, "Siz Göztepeli Nevzat'la Halil değil misiniz ? Ben sizin Avrupa'daki çok maçınızı radyodan dinler, resimlerinizi biriktirdim" dedi.
Şaşırdık...Ne futbol aşkı varmış boyacıda. Oradan geçtik, randevumuz Anadolu Üniversitesi'nde.

ESKİ DOSTLAR

Kiminle... Dekan Dr. Fethi Heper. Yanına efsane arkadaşlarından sağaçık Nihat'ı da çağırmış. Eski dostların dekanlığın kapısındaki kucaklaşması görülmeye değerdi. Eski dostlar, eski dostlar...Heper meraklı bakışlarla toplanan öğrencilere seslendi, "İzmir'den efsane Göztepe'den konuklarımız, Nevzat Güzelırmak ve Halil Kiraz. Göztepe'nin şimdiki durumuna bakmayın, altın paslansa da değerinden bir şey kaybetmez.
Bir zamanlar birlikte Türkiye'nin tozunu atıyorduk" dedi. Bir alkış koptu. Zaman Tüneli'ne girdim. F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş'ın esamesinin okunmadığı 1965-70'lerde Göztepe ile Eskişehir Türkiye'ye meydan okuyordu. Göztepe'nin Ali-K.Mehmet, Çağlayan- Hüseyin, B.Mehmet, Nevzat-Nihat, Ertan, Fevzi, Gürsel, Halil 11'ini ezbere sayıyorsak, Es-Es'lerin, Mümin-İlhan, Faik-Abdurrahman, İsmail, K.Burhan, Nihat, Vahap, Fethi, B.Burhan, Ender" kadrosunu bilmeyen yoktu. Göztepe gibi Eskişehir de Avrupa'yı sarsıyordu.
Şimdi bu iki dev yeniden Süper Lig için oynuyor. İkisine de yakışır. Ancak iki şanlı ekipten biri çıkacak. Geçmişe saygınız varsa kazananı alkışlarsınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA