• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ESKi, EKSiK, YENi HALİL FİNCAN

ESKi, EKSiK, YENi

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.09.2016, 00:00
Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yenilerini kullanmada yaşadıkları sorun bu sezonun ön plana çıkan meselesi olacak gibi. Bu tercihler doğrultusunda üçgenin iç açıları toplamı ise her hafta değişmeye müsait

Sahadakiler, yedektekiler ve dışardakiler üçgeninin iç açıları toplamı takımların haftalık hatta maçlık derecelerini belirliyor. Üç büyükler coğrafyasında meseleyi transfer açısından ele aldığınızda ortaya çıkan dizilişlerin farklı tahlillere sebep olduğunu söyleyebiliriz.
Sırayla bakacak olursak, Beşiktaş'ın lig ve Avrupa arasındaki tercihleri ilgi çekici. Benfica ve lig maçlarını kıyasladığınızda iki farklı takım çıkıyor ortaya. Gelişen ve değişen kadrolar açısından aslında hayli normal bir sonuç.
Barcelona'da da İniesta ve Rakitic gibi isimler kulübede oturmak zorunda kalıyor. Fakat Talisca ve Aboubakar açısından durumu değerlendirdiğinizde eskilerin, yenilere baskın gelmesi ucu bucağı olmayan tartışmalara yol açıyor. Üstelik Talisca gelir gelmez form tutmuşken.
Hal böyleyken kimse kızmasın ama hücumda ise Avrupa'da Aboubakar, Türkiye'de Cenk değerlendirmesinin neye göre yapıldığı da tartışılacaktır elbet.
G.Saray ise 11'inde yenilerini en az kullanan takımlardan.
Haftalardır aynı kadro ve aynı yenilerle (Bruma, Tolga Ciğerci ve Eren) başlıyor. Riekerink'in kazanan kadroyu bozmama çabası anlaşılabilir ancak bunu maçın gidişatında da sürdürmesi haliyle bir tıkanıklığa yol açıyor.
G.Saray'ın diğer tüm yenilerinin sakat olması da (Serdar Aziz, Sigthorson ve De Jong) belki de bu sistemin arızalı taraflarından.
Yalnız onlar varken de (Serdar Aziz Karabük ve Akhisar maçlarında yedekti) durum pek değiş değildi. Hatta Cavanda'nın da hala 11'de başlamadığının altını çizmeliyiz.
G.Saray kadronun bütününü göz önüne aldığınızda (Podolski'yi de dahil edelim) eksikler nedeniyle en çok sıkıntıyı yaşayan takım. Fakat bu noktadan sonra elbet şu soru da akıllara geliyor. Bu isimler döndüğünde Beşiktaş'taki gibi bir değişim olur mu? Ve G.Saray'ın Avrupa maçı da yok. Bu yüzden ileride Riekerink de tercihleri ve hamleleri ile daha çok eleştirilebilir.
Ve F.Bahçe. Yenilerini en çok kullanan takım. Ancak teknik adamın da yeni olması uyum sürecini uzatıyor. Evet takım iki haftadır kazanıyor ancak büyük maçlar için birçok soru işareti beliriyor. Mesela İsmail Köybaşı, Sow, Aatif ve Stoch'un neden daha az şans bulduğunu hatta kadro yüzü bile göremediklerini anlamak güç. Sahadakiler ile kıyasladığınızda asıl rotasyonun burada olması daha normal karşılanabilir.
Daha da ötesi oyun şablonu da sorunu büyütüyor.
Dolayısıyla üçgenin iç açıları toplamı her hafta değişiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA