• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KAR, BUZ, DEPLASMAN HALİL FİNCAN

KAR, BUZ, DEPLASMAN

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2016, 00:00
Soğuk havada spor sayfalarındaki başlıklar bile buz tuttu. Memleketten kar manzaraları arasında kârlı takımlar da var. Altınordu ve Göz Göz içerdeki başarılı grafiklerini dışarıda da sürdürseler ligin seyri daha farklı olurdu

2015 Nisan ayında kaybettiğimiz büyük besteci Kayahan'ın en güzel şarkılarından biridir. Kendisi de söylemiştir, Nilüfer de. Sözleri şöyledir: "Yollar benim umudumdur yolları kapatmayın/ Yağmayın yollarıma durun kar taneleri." Kar bu hafta sadece yollara değil puan tablolarına da yağdı. Spor sayfalarının başlıklarındaki harfler bile buz tuttu. Sahadakiler ve tribündeki 12. adamlar dışında kardan adamlar da rol çaldı. Karda kârlı olmak önemli elbet. İzmir'de kar yoktu ama haftanın en kârlılarından biri Göztepe kuşkusuz.
Sarı-kırmızılıların kümede kalma hattından çıkmaya çalışan Mersin'i yenmesi kadar rakiplerinin kaybetmesi zirve mücadelesindeki dengeleri bir anda alt üst etti. Haftaya 4. sıradan giren Göz Göz, ilk üçteki Yeni Malatya'nın berabere kalıp, Bolu ve Eskişehir'in de yenilmesiyle kendini bir anda zirvede buldu.
Daha önce 5. hafta sonunda zirveyi gören ancak daha sonra zirve hattında inişli çıkışlı bir çizen Göztepe'nin 15 haftada iki kez lider olmasının sebepleri açık. Bu sebeplerden birini geçen hafta yazmış ve seri galibiyet problemlerinin bunda etken olduğunu belirtmiştik. Bir diğer etken ise iç ve dış saha performansı.

İç sahada İzmir farkı

TFF 1. Lig'de sahasında kaybetmeyen iki takım var. İkisi de İzmirli. Biri Göztepe diğeri Altınordu.
Bu iki takım dışarıda da aynı çizgide seyredemediği için puan tablolarındaki haftalık değişiklikler de kaçınılmaz oluyor.
Göztepe sahasında topu topu 4 puan kaybederken deplasmanda ise 13 puan yitirdi. Altınordu'nun ise içeride 6 puan kaybı var. Fakat dışarıdaki durumu daha fena. Sadece Büyükşehir Gaziantep'i yendiler. Göztepe maçını da deplasman sayarsak 18 puan eder. Onu çıkarsak dahi 15. Yani üst sıralara oynayan bir takım için pek iyi sayılmayacak bir deplasman grafiği. İlk 12 takım arasında deplasmandaki en az puana sahipler. Sadece ve sadece 6. Burada Denizli'nin de dış sahada topladığı 12 puanla deplasman lideri olduklarının altını çizelim. Fakat burdaki tuhaflık şu. Altınordu, Denizli ile birlikte deplasmanda en çok gol atan (11) iki takımdan biri. Yediği gollerin fazlalığı sebebiyle attıklarının bir işe yaramaması işin üzücü tarafı.
O halde Kayahan ile başladığımız yazıyı Kayahan ile bitirelim.
Üstelik sanki Altınordu'nun şu hali için yazılmış gibi sanki.
"Gurbette bir başıma/Dalmışım uzaklara/Bitmeyen akşamlarda/ Şeytan durma dön diyor/Gurbette akşam çok zor çok zor"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA