• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hücum farkı HALİL FİNCAN

Hücum farkı

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.12.2016, 00:00

Savunması kusurlu iki takımın maçında hücumu daha iyi olan kazandı.
Bu cümleyi birkaç örnek ile açalım isterseniz. Alanyaspor'un savunma problemini puan tablosuna bakıp anlamak mümkün. Dün yedikleri gollerle ligin en çok gol yiyen takımı oldular. Hücumda da son 7 golünden 5'ine imza atan Vagner Love cezalı olunca dünkü sonuç kaçınılmaz oldu.
G.Saray'ın savunma kusuru ise ortada.
Alanya'nın yarısı kadar gol yemiş olsalar da hiçbir zaman güven vermediler. Yenilen 16 golün 9'unun kafa gollerinden gelmesi defansın hastalığını gözler önüne seriyor aslında. Geçen hafta Webo'yu tutamadılar.
Dün de Sajjad'ın ilk golünü atışını izlediler. Ve basit bir matematikle iyi hücum eden kazandı.
Tabii ki bazı isimlerin hakkını teslim etmeli. Mesela Eren... İlk haftalarda olduğu gibi çok çalıştı, golü kokladı, attı, koştu, çabaladı. Mesela Sneijder... Görevini tam anlamıyla yaptı. Takımını yönlendirdi, asist yaptı, şık bir gole imza attı. Mesela De Jong... Rakibi karşılarken de hücuma çıkarken de çok olumlu işler yaptı. O da attı. Hatta Selçuk çıkınca iki kişilik oynadı.
Peki bu görüntüde kimler sırıttı. Sanırım ilk sıraya yine Sabri'yi yazarız. Yaptığı ortaları yine kimse anlamadı. Riekerink'in formda Linnes'in yerine onunla başlaması da eksi hanesine yazılmalı. Her maçta ilginç bir karara imza atan Hollandalı hoca aslında yine şaşırtmadı. İlk yarı biterken G.Saray'ın zirveye tutunması adına dünkü sonuç çok önemli elbet. Ancak hep söyledik yineleyelim. Hazır transfer dönemi yaklaşmışken bu savunmanın değişmesi şart. Aksi halde ikinci yarı kabusa dönebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA