• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞARKILAR SİZİ SÖYLER HALİL FİNCAN

ŞARKILAR SİZİ SÖYLER

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.12.2016, 00:00

Devre bitti. Kimi kısa devre yapıp tamire gitti, kimi de gözümüzün pasını silip, futbol ziyafeti çekti.
O halde şarkılar eşliğinde ilk yarıya bakalım. Yanlış anlamayın, dört jüriden birini döndürmek değil maksadım. Kim hangi nakaratta denk düşüyor onu arayıp bulalım.
Başakşehir: Aslında rakipleri söyledi bu şarkıyı. Abdullah Avcı'nın talebeleri tabiri caizse tarih yazdı. Şarkı da şöyle: (Aman avcı vurma beni/Ben bu dağın maralıyam) Fakat bu başarıya rağmen hala tribünlerin dolmaması vaziyetin trajik tarafı elbette. Bunun içinde MFÖ söylesin. (Ele güne karşı yapayalnız, böyle de olmaz ki) Beşiktaş: Şenol Güneş, yaşanan sakatlıklar, hatalar ve isyan. Beşiktaş'ın ilk yarıdaki özeti. Ancak Tarkan yıllar önce yazmıştı zaten. (Yanlış bahar, Kış güneşi/Yoruldum her bulduğumda, kaybetmekten seni) Tabii bir de Avrupa macerası var.
6-0 ve Craig Thomson'un hataları unutulmaz. Onun için de Sezen Aksu söylesin. (Perişanım şimdi mutlu oldun mu?/Başını yastığa rahat koydun mu?) Galatasaray: Avrupasız senede lige ve kupaya tutunmuşken bir türlü ritim tutturamadılar. Riekerink'ten bir şarkı istesek, herhalde MFÖ'nün Özkan'ın o şarkısını söyler.
(Aaah ama kopuktu kopuktu zincir/Olduramadım.
Ne yaptım ne ettimse/Olduramadım) Ujfalusi'den bu yana gelenlerin çare olamaması sebebiyle taraftarın şarkısı ise belli. (Yani olmuyor yerin dolmuyor/Zorlamak nafile/ Kalbim ağlıyor, kimse gelmiyor/ Senin yerine) Fenerbahçe:
Benzer bir durum da F.Bahçe için söz konusu.
Alex'in ayrılışının ardından 10 numaraya çözüm bulunamaması taraftarın benzer bir şarkıyı mırıldanmasına sebep oldu. (Yok yere gittin, canımın içiydin sevdam gözbebeğim) Emenike ve Van der Wiel krizini ise zamana bıraktı yönetim.
Acele etmiyor. Bunun için de Sertab Erener'in şu şarkısı uygun sanki. (Bir çaresi bulunur, elbet yarın/ Yeniden yaşamanın/Bir çaresi bulunur elbet canım/Bi uyuyup uyanalım) Trabzonspor: Trabzon'un ligde ve Avrupa'da şahlandığı günleri arıyor taraftar. Her sezon başı umutlansa da maalesef hep aynı şarkıyı söylüyor. (O eski halimden eser yok şimdi/Izdırap içinde yorgunum şimdi) Taraftar zaman zaman anlayış beklediğine yönelik isyanını dile getiriyor. Tam burada da Orhan Baba'nın şarkısı akla geliyor.
(Beni biraz anlasaydın darılmazdık/ Bana biraz katlansaydın ayrılmazdık) Akhisar: Geçen sezon rakiplerine korku salan Akigo'nun bu sene farklı bir görüntü çizmesi için taraftarın isyan şarkısı malumunuz.
(İçim yanar, içim kanar da/İsyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan) İkinci devre görüşmek üzere.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA