• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İKİNCİ PERDENİN NOTLARI HALİL FİNCAN

İKİNCİ PERDENİN NOTLARI

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.01.2017, 00:00
Devre arası bitti. Ve her zaman olduğu gibi gündem transfer dedikoduları ile geçti. 2. yarı itibariyle değişen de vardı değişmeyen de. Kimi kısa sürede toparlandı, kimi ise kaldığı yerden devam edip kimseyi şaşırtmadı

Gidenler, kalanlar...
Doğrular, yalanlar...
Ara bitti, Eto'o bitmedi, Ekici gündemden düşmedi. Kimi hafiften kıpırdanırken kiminde hiçbir şey değişmedi. Kadrosunu değiştiren ve ilk maç itibariyle oyun anlayışını değiştiren Trabzon'dan başlayalım mesela. Belki de aranın en hareketlisiydi. Olcay, Mas ve Pereira'yı kadrosuna kattı. Medjani'yi takıma çağırıp Castillo'nun da bonservisini aldı. Bursa'daki futbol sınıfı geçti. Ancak herkes yenilerden ziyade maçın adamı olarak Yusuf Yazıcı'yı seçti. Değişmeyen ise bir tek Dame N'Doye'ydi. 12 maçta sadece G.Saray'a gol atan bir de Kayseri maçında asist yapan Senegalli uyum sorununu aşana kadar lig bitecek.

Muslera ve Eren

G.Saray... Savunamadan 17 hafta geçti. Her maç biri çıkıp takımı kurtarsa da defanstaki görüntü değişmiyor. Her orta sonrası Muslera'nın da taraftarın da eli yüreğinde. Uruguaylı kalecinin serçe parmağı kırık olmasa uzatıp "Küstüm oynamıyorum" diyecek neredeyse. Ahmet Çalık ilaç olur mu bilinmez. Ancak ilaç olması beklenen oyuncu 90+4'te oyuna girmez. Hücumda Eren'i tek oynatma ısrarından ise fayda gelmez.
Podolski Arsenal'de Giroud, Köln'de Novakovic, B.Münih'te Klose ve Luca Toni ile oynadığında daha etkili olmuştu. Riekerink'in ikisinden birini seçmek yerine ikisini birarada oynatması gerek. Aksi taktirde ender gelişen ataklardan medet umulur.
F.Bahçe belki de ligin en etkili hücum hattına sahip. Ancak iki açıdan kusurlular.
Biri malumunuz 10 numara meselesi. Diğeri ise joker taktiği. Yani Kjaer'in yokluğunda yerine Neustadter oynuyor.
Ancak Topal'ın yokluğunda da formül değişmiyor. Bu nedenle oynadığı yer Kjaer ile Topal'a göre değişen oyuncu bir türlü fayda sağlayamıyor. Mesela bu hafta da Topal yok. Muhtemelen Rus oyuncuyu bu hafta da ortada izleyeceğiz.
Ve gözden çıkarılan Aatıf'ın Adana maçında 11'de başlaması da bir diğer ilginç nokta olsa gerek.

En iyisi Başakşehir

Başakşehir... Puan tablosu aslında her şeyi özetliyor. Ancak onlar hep iyi oynayıp kazanıyor. Daha önce de söylemiştim şampiyon olmaları şaşırtmaz. Aksine ligin seyrine renk gelir. Merakla ve heyecanla takibimizi sürdürüyoruz. Akhisar ise Rodallega meselesini bir an evvel çözmeli. Oyuncunun kafasının karıştığı ortada. O da Aatıf ile aynı durumda. Gidecekse gitsin, kalacaksa kalsın. Fakat bu net olarak aktarılsın. (Yazı sabah saatlerinde yazıldığı için Beşiktaş'a değinemedim.
Ancak onlardan kalan da çok not var. Kartal da önümüzdeki haftalara kalsın) İyi haftalar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA