• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZİRVEDE İKRAM TRAFİĞİ HALİL FİNCAN

ZİRVEDE İKRAM TRAFİĞİ

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.02.2017, 00:00
Ve bu sezon ilk kez dördü birden aynı anda puan kaybetti. Tam da kritik dönemeçte bu kayıplar düşündürücü. Galatasaray bu dörtlü arasında en son oynadığı için fırsatı tepmiş gibi gözükebilir. Ancak başa sardığınızda diğerleri için de aynı şey söylenebilir

Süper Lig'in zirvesinin kare asından birisinin kazandığını, diğerlerinin yine puan kaybettiğini varsayalım. Beşiktaş kazansaydı, Başakşehir'e 5 puan fark atacaktı.
Başakşehir kazansaydı lider olacaktı.
G.Saray kazansaydı, Başakşehir'i yakalayacaktı. F.Bahçe kazansaydı, G.Saray ile arasında 1 puan fark kalacaktı. Hiçbiri kazanamadı.
Böyle olunca da geçen haftaki tabloya göre sadece bir puan oynadı. Ve bu sezon ilk kez dördü birden aynı anda puan kaybetti.
Tam da kritik dönemeçte bu kayıplar düşündürücü elbet. Bir Fransız atasözü var bildiğim. "Fırsatlar çıkmadıkça, kabiliyetler pek az işe yarar" gibi bir sözdü. Bize tam tersi uyuyor esasen. Peki "Kabiliyet olmadıkça, fırsatlar ne işe yarar?" onu söyleyin asıl. G.Saray bu dörtlü arasında en son oynadığı için fırsatı tepmiş gibi gözükebilir.
Ancak başa sardığınızda diğerleri için de aynı şey söylenebilir. Elbette ki G.Saray'ın avantajı diğerlerine göre sonuçları bilerek sahaya çıkmasıydı. Önceki gün de yazdım.
Onlar zaten motivasyon sıkıntısı yaşarken bir de ekstra motivasyon beklendi. Sonuç olarak kayıplara bir tanesi daha eklendi.

BAŞAKŞEHİR'İ AYIRALIM

Belki de zirveye oynayıp da kaybedenler arasında bir tek Medipol Başakşehir'i (4 gol yemesine rağmen) kenara ayırmak gerekir.
Çünkü onlar diğer üçlü ile mukayese ettiğinizde skor olarak olmasa da oyun olarak aslında taraftarlarına umutsuzluk vaat etmediler.
Sonuç farklı olsa da kazanabilecekleri bir maçtı.
Ancak diğerleri hem oyun kalitelerini belli bir seviyede tutamadılar hem de kenar müdahaleleri ile skoru kaçınılmaz kıldılar.
Evet yine hayli tartışmalı karar vardı ve bazı maçlarda bu durum skora doğrudan etki etti. Fakat şu bir gerçek ki üçü de aslında üç puana denk gelecek bir futbol anlayışı ortaya koymadılar.

HATLAR KOPUK

Cuma'dan başlarsak. Beşiktaş'ta genel bir sorun var gibi. Bazı oyuncular eski güçlerinden hayli uzak. Defansta da uyum sağlanamadı.
Bir kopukluk var ki bu kopukluk diğer mevkiler arasında da göze çarpıyor. 11'de düşünülenler ile yedekte bekleyenlerin yer değişimi belki sorunu çözebilir. Bunun için de en önemli fırsat Hapoel sınavı.
F.Bahçe ve G.Saray'ın sıkıntıları ise birbirine benzer. Bazı oyuncuların yeri dolmuyor. Ve teknik heyet de maçın seyrine katkı koymuyor. Böyle olunca da haliyle bir türlü olmuyor. Tüm bunların yanı sıra Trabzon için parantez açmalı.
İlk yarıda o kadar puan kaybetmeselerdi hatta kaybettiklerinin yarısını kazansalardı onlar da şimdi zirve adayıydı. Belki de bilinmez yukarısı böyle puan kaybederse bir bakmışsınız onlar da yarışa ortak olmuş. İyi haftalar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA