• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
NE DİYELİM, EL İNSAF HALİL FİNCAN

NE DİYELİM, EL İNSAF

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.03.2017, 00:00
Arena’da ve Kadıköy’deki “El sanatları sergisi” pardon lig maçlarında yaşananlar hakemlerin gözlerinin önünde cereyan etti. “Ele güne karşı böyle de olmaz ki” diyesi geliyor insanın. MHK el atmazsa elimiz mahkum bu hataları izlemeye devam edeceğiz

El elden üstündür. Bazen biri gülerken diğeri üzgündür.
Hatalara el atmak gerekir bu yüzden. "Elden ne gelir" demek yerine "El insaf" deyip uyarmayı bilmeliyiz. Ve bu hataların başrolünde olanların elini vicdanına koymasını istemeliyiz. İstemeliyiz ki bir daha ellerine yüzlerine bulaştırmasınlar.
İstemeliyiz ki ayak topuna el yordamını karıştırmasınlar. Daha da ötesi bu hatalara alıştırmasınlar.
Cumartesi Arena'da, Pazar günü ise Kadıköy'deki "El sanatları sergisi" pardon lig mücadelelerinde yaşananlar tam da hakemlerin gözlerinin önünde cereyan etti. Çevirelim tersine. Arena'da Atınç değil de Rizesporlu Oboabona yapsaydı müdahaleyi veya Kadıköy'de Mehmet değil de Pierre Webo vursaydı aynı şekilde. Maç sonrası demeçleri, isyanlar, istifa davetleri gözünüzün önüne geliyor değil mi. Olaylar olaylar anlayacağınız. Dakikada bir "Son dakika" açıklaması okurduk herhalde. Mehmet Topal'ın savunması samimi de keşke sözünü bitirirken "Sezon sonuna kadar elimizden geleni yapacağız" demeseydi.
Şaka bir yana bu yaşananlar bir değil, iki değil. "Ele güne karşı böyle de olmaz ki" diyesi geliyor insanın. MHK elini çabuk tutmazsa elimiz mahkum bu hataları izlemeye devam edeceğiz.

Haydar'ın forması...

Bu kadar terslik içinde sahalarımızdan gülümseten bir terslik de vardı. Alanyaspor kalecisi Haydar'ın numarası formasına ters basılmıştı.
Yanlış isimleri hatırlıyorum da numaranın ters basıldığını ilk kez gördüm. Mesela Sabri'nin ismi "Sarbi" diye yazılmıştı bir kere. Engin Baytar'ın soyadı da "Bayrak" diye yazılmıştı.
Beckham'ın da H'si unutulmuş "Beckam" formasıyla sahaya çıkmıştı. Santa Cruz'un da "Satna Cruz" formasını hatırlıyorum.
Haydar'ın formasında ise "1" ters bir şekildeydi. Ayakların değil de ellerin konuşulduğu haftada bu terslik de büyütülmemeli elbet.

Manisa atıyor atmasına da...

Manisaspor'a da bir parantez açalım. Tarzan'ın da gol grafiğinde bir terslik var aslında. Neredeyse şampiyonluk hesapları yapan Yeni Malatya kadar gol buldular. Malatya'nın gol sayısı 36, Manisa'nın 35.
Ancak Ege ekibi Malatya'nın aksine dipten kurtulmaya çalışıyor. Son 5 haftada attıkları gol sayısı on yedi.
Lig sonuncusu Mersin İdmanyurdu'nun toplamda 19 gol attığını söylersek ne kadar verimli bir dönem geçirdikleri ortada. Ancak onların sorunu hücumda değil defansta.
35 gole karşılık kalelerinde 37 gol gördüler. Bu dengesizlik de puan tablosundaki yerlerini belirliyor.
Belki de güçlü bir savunma ile konumları çok farklı olabilirdi. Lige tutunurlarsa ilk müdahale bu yönde olacak gibi.
İyi haftalar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA