• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Zamanı gelmedi mi? HALİL FİNCAN

Zamanı gelmedi mi?

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.09.2019, 00:00
Kaf Kaf, iki sezondur aynı başlangıcı yapıyor. Süper Lig’den uzakta tamı tamına 23 sene geçmiş. Her sene aynı heyecanla takımına sarılan o kadar çok taraftar var ki. Hedef orada duruyor ama takım yaklaşmayı bırakın her sene daha da uzaklaşıyor

Karşıyaka son iki sezondur lig başlangıçlarını sancılı yapıyor. Hatta ve hatta fotokopi bir girizgah bu. Geçen sezona Van BŞB. beraberliğe başlayan ekip 2. haftada evinde Düzcespor'a mağlup olmuştu. Bu sezon da Tepecik beraberliği ile ligi açan takım sahasında Kozan'a çarpıldı.
Aslında 2011-2012 sezonundan bu yana ilk iki haftada maçlarda muhakkak kazanmışlığı vardı.
2011-2012'ye pek girmeyelim çünkü 5 maçta 1 puan gibi feci bir istatistik mevcut. Yıllarca TFF 1. Lig'de yarışan ve Süper Lig hasretini dindirmek yerine geriye gitmeye alışan yeşil-kırmızılılar her sezon öncesi umutlansa da maalesef ortaya çıkan sonuç bir kez daha heveslerin kırılmasına sebep oluyor. Bu durum dolayısıyla tribünlere de yansıyor ve günden güne boş koltuklar da çoğalıyor.

KİNG DEMİŞ Kİ...

Süper Lig'den uzakta 23 sene geçmiş. Uzun, çok uzun zaman.
Her sene aynı heyecanla takımına sarılan o kadar çok taraftar var ki. Hedef orada duruyor ama takım yaklaşmayı bırakın daha da uzaklaşıyor. Hazır sinemalara It Chapter Two gelmişken romanın yazarı Stephen King'in bir sözünü hatırlayalım. "Hayat gerçekten bir kısır döngüydü. Dönerdi, dönerdi ve kendinizi başladığınız yerde bulurdunuz." Karşıyaka'nın yaşadığı da bu. Bir kısır döngü içerisinde.
Hep başladığı yere dönüyor.
Olmuyor, bitmiyor. Hasret, tribünlerde sallanan kaşkol gibi eline ayağına dolanıyor. Evet futbolun içinde bu da var.

YILLAR GEÇTİ

Mesela Sporting Lizbon 17, Liverpool ve Napoli 29, Trabzonspor ve A.Bilbao 35, St.Etienne 38, M.Gladbach 42, Tottenham 58 senedir şampiyon olamıyor. Ama hep yarışın içerisindeler. Karşıyaka'nın ayrıldığı nokta yukarıda da bahsettiğim gibi yarışın kulvarlarını değiştirmesi. Yani Süper Lig hasreti derken 1. Lig ve 2. Lig bile özlem duyulan yer haline geliyor.
Böylesine sevdalı bir taraftar topluluğu varken o herkesin beklediği tırmanışın zamanı gelmedi mi? O halde yine bir Stephen King cümlesiyle bitirelim KSK ile ilgili bölümü... "Yapabilirsin, yapmalısın, ve başlayacak kadar cesursan, yaparsın." Bu arada geride kalan süreçte 3. Lig'de ikide iki yapan Turgutlu ve Soma ile henüz kaybetmeyen Buca FK ve Nazilli'yi, 2. Lig'den de Manisa FK'yı büyük bir merakla takip ediyoruz. Tebrikler ve başarılar.
Yolunuz açık olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA