• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gençlere alkış NECDET KESTELLİ

Gençlere alkış

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.07.2015, 00:00
İzmirli milli oyuncumuz Başak Eraydın, 10 bin dolar ödüllü Balıkesir Tenis İhtisas Kulübü'nde düzenlenen Balıkesir Cup ITF Turnuvası'nda, kendi gibi milli oyuncu olan Melis Sezer'i 6-3, 5-7, 6-3'lük setlerle yenerek, teklerde şampiyon oldu ve iki yıllık kupa hasretine de son verdi. Başak böylece kariyerinde ki dokuzuncu şampiyonluğuna ulaşmış oldu. Pemra Özgen, İsveç'in Helsingborg kentindeki 25 bin dolar ödüllü ITF turnuvasına, partneri Bernarda Pera ile set kaybetmeden geldikleri finali 6-2, 6-0'la kazanarak çiftlerde kupa sevinci yaşadı. Melis Sezer, üst üste üçüncü tekler finalinden yenik ayrılan Melis Sezer, bu sefer yine 10 bin dolar ödüllü ITF Women Batik Balıkesir Cup'ta Ayla Aksu ile beraber çiftlerde şampiyon oldu. Sporcularımız birlikte 5. şampiyonluklarını kazanırken, Melis Sezer 2015 sezonunun 8. çiftler kupasını kaldırmış oldu. Çağla Büyükakçay, Fed Cup Kalp Ödülüne, Fed cup maçlarındaki başarılarından dolayı layık görülmüştü. Ödülünü ve bin dolarlık çeki, Wimbledon elemeleri için gittiği Londra'da ITF Başkanı F. Ricci Bitti'den aldı. Çağla kendisine ödül olarak verilen bu çeki, güzel bir hareketle muhtaç genç kızlarla ilgili bir derneğe bağışladı. Wimbledon'da elemeleri geçememiş olsa da Çağla ile ne kadar gurur duysak azdır. İstanbul Göztepe'de düzenlenen 10,000$ ödüllü ITF Future F25 erkekler turnuvasında milli sporcumuz Tuna Altuna ve partneri çiftler şampiyonu oldu. Göztepe'de ikinci haftasında da çiftler kupasını kaldıran sporcumuz, böylelikle "future" kariyerinin 11. çiftler şampiyonluğunu da kazanmış oldu. Cem İlkel ise bu turnuva da teklerde yarı final oynadı. Gençlerimizi kutluyorum.

Şaştık kaldık

Alaçatı'da ev sahibinden ve başhakemden kaynaklanmayan öyle bir durum yaşandı ki, yalnız biz veteranları değil, oraya sonradan monte edilmiş 4 günlük hafta sonu turnuvası için gelmiş 12-14-16 -18 yaş oyuncuları, ailelerini ve bazı antrenörleri de çileden çıkardı. Anlayacağınız ITF turnuvasının yanına değil, içine bu çocukların da hafta sonu turnuvası konmuş. Nedeni belli değilZevkle seyrettiğimiz çocuklar hakikaten başarılı amaBu turnuvayı kim koymuş? Kim istemiş? Kim karar vermiş? Ve nasıl bu karar verilmiş? Kim uygulatmış? Anlaşılır gibi değil. Allayıp pullasak da kimse üstüne alınmayacaktır zatenBu durumda her iki turnuvayı da program dahilinde ve saatleri içinde yürütmek tabii ki imkansız oldu, maçlar çok sarktı, gece yarılarına kadar sürdüHerkes üzüldü. Umarım birileri çıkarda bir açıklama yapar ve dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş böylesi nahoş bir durum bir daha yaşanmaz

Bravo Marsel


Marsel, Wimbledon ana tablo ilk turunda, daha önce yenildiği Janowicz'i 4 sette yenerek kariyerinde 3. kez ikinci tura çıktı ve rövanşını da almış oldu. Tebrikler Marsel. Fazla mütevazi olmadan, devamını diliyorum. İlk gün sonunda turnuvada kadınlarda Kanepi, Cibulkova,Vinci, Pennetta, Suarez Navarro, erkeklerde ise Tipsarevic ve Cuevas gibi beklenmeyen erken elenenler görülüyor... Sıra da Berfu Cengiz var: O da Wimbledon Junior elemelerinde. Berfu'ların çoğalması dileğiyle...

Hakemlerimiz Wimbledon'da


Dünya'nın en eski ve en prestijli Grand Slam turnuvasında, Wimbledon'da ilk defa üçü kadın olmak üzere 12 Türk çizgi hakemimiz elemeler ile ana tablo maçlarında görev yapacak. Bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığımız ve kendileriyle gurur duyduğumuz hakemlerimize başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA