• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Izmir Cup’ta Türk rüzgarı NECDET KESTELLİ

Izmir Cup’ta Türk rüzgarı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.09.2016, 00:00

Özbek asıllı Milli tenisçi, gururumuz Marsel İlhan, genç yıldız adayımız Cem İlkel ile oynadığı İzmir Cup finalini 2-0 kazanarak şampiyon oldu. Marsel, kariyerinin 14. Challenger finalini 4. kez şampiyon olarak bitirdi. İzmir'de düzenlenen TEB İzmir Cup ATP Challenger turnuvasında ise çok beklenen ilk şampiyonluğuna ulaştı. İki tenisçimizi de tebrik ediyor ve ikisine de gelecek dönemlerde başarılarını sürdürmeleri için bol şans diliyoruz. Geçen senenin dışında, İzmir'de oynanan tüm İzmir Cup turnuvalarını, içinde olduğum ve unutamayacağım ilk ikisi dahil yakından izledim.
İzmir Cup, önce Azmi Kumova, ardından Mesut Polat, sonrasında zamanın PTT Genel Müdürü Osman Tural ve son olarak da Cengiz Durmuş'un başkanlık dönemlerine rastlar. Değer verdiğim ve güvendiğim gazeteci arkadaşım Şevket Furkan Erbay'ın değerlendirmesine göre 8. İzmir Cup en mükemmeli ve en çok seyirci toplayan olmuş. Final günü merkez kort etrafında bir tek müsait park yeri bulamayınca bu sene tribünler dolup taşacak diye ümitlendim. Ama içeri girince hiç te öyle olmadığını gördüm. 2000 kişi civarında seyirci vardı.
Hem de özlemle şampiyonluk beklenen, Cem İlkel sayesinde Marsel İlhan ile Türk finaline dönüşmüş Türklerin ilk ATP Challenger finali olmasına rağmen.
Yine de şampiyonumuz ve finalistimiz bizden biri ve en azından mutlu ayrıldık Örnekköy'den...

Örnekköy'den izlenimler

Turnuvada çalışkan ve başarılı hakemlerimiz, top toplayıcılarımız ciddi görevler yaptılar. Bu turnuvaları hiç kaçırmayan çok sayıdaki İzmir'li tanıdıklarım ancak bir elin parmakları kadardı. Yazık.
En büyük şikayet maalesef habersizlikti. Biliyorum, birçok uluslararası turnuva arka arkaya iptal edilmişken, bu turnuvanın yapılabilmesi de, iki bin kişiyi toplayabilmesi de bir mucize oldu aslında.
Yönetim bu konuda Marsel ve Cem'e ilk Türk finalini gerçekleştirdikleri için minnettar olmalı. Cengiz Bey, Federasyon seçimleri öncesi çok şanslı imiş. Bir eksikliği dile getirelim. Turnuvanın medya toplantısı eleme maçlarından sonra yapıldı ki hataydı.
YENİ ASIR'ın ilgisiyle heyecan geldiğini vurgulayalım.

Melis ve İpek yürüyor

İsrail'de oynanan Kiyat Gat Open 10K kadınlar turnuvasında Teklerde şampiyon olan İzmirli Milli oyuncumuz Melis Sezer, çiftler de de finalist oldu. Kutluyorum.
Melis bu hafta Tiberias'da final şansını zorlayacak.
WTA Taşkent turnuvasına katılan İpek Soylu, adını ikinci tura yazdırmayı başardı. Elemelerden girdiği ana tablodaki ilk maçını İspanyol Soler-Espinosa ile oynayan 20 yaşındaki milli tenisçimiz, klasmanın 129. basamağındaki rakibini 6-0 ve 6-2 ile yendi. Giderek artan başarıları sonucunda tekler kariyerinin ikinci WTA ana tablo galibiyetine imza atmış oldu.
İpek bir sonraki turda, işi zor olsa da organizasyonun 6 numaralı seribaşı Ukraynalı Tsurenko ile başa baş mücadeleye çalışacak. Çiftlerde ise çeyrek finalde oynayacak. Taşkent Açık'ta 2 numaralı seribaşı olarak boy gösteren Çağla Büyükakçay ise açılış turunda Gürcü Sofia Shapatava'ya 6-1, 6-4'lük setlerle maalesef yenilerek elendi. 14 yaşındaki Betina Tokaç, ITF Gençler kariyerinin ilk tekler şampiyonluğuna Arnavutluk'un başkent Tiran'da ulaştı.
Yeni bir yetenek geliyor anlaşılan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA