• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Adanmışlık ödülü NECDET KESTELLİ

Adanmışlık ödülü

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.02.2017, 00:00

FED cup Yönetimi, iki oyuncumuzu, FED Cup tarihinde 40'ar maç seviyesine ulaştıkları için "adanmışlık ödülüne" layık gördü. Aslında her sene teşvik amaçlı yeni bir takım ödüller gündeme getiriyorlarsa da, bu seneki bence çok daha anlamlı... Biliyoruz ki hem Pemra Özgen hem de Çağla Büyükakçay son 15 yıldır hep tenisle biliniyorlar, hep tenisle anılıyorlar. Daima tenisin içindeler. Pemra ablaları ile başa baş mücadele ederken, Çağla da annesinin yanında kortlarda çırpınıyordu. O terlerken o zaman ki hocası Ali Göreç Kemer Country turnuvasında Tribünlerin tepesinden oyunu takip ediyor ve durmadan notlar alıyordu. Sevgili annesi ise her zamanki heyecanlı haliyle yerinde oturamıyordu.
O kararlı kızını her an takip etmek pek kolay olmasa gerek. Bu benim bildiğim 15 seneleri. Bir 10 sene kadar da öncesine koyarsanız adanmışlığı zaten görürsünüz. Başka türlü de bu gün geldikleri yerlere gelebilirler miydi hiç? Her ikisi de efendilikleriyle, çalışkanlıklarıyla Türk tenisinde yeni bir dönem açarak arkalarından gelenlere örnek oluyorlar.
Tıpkı, kendini tenise adamış ve hala tenisten kopamayan ancak yeterince kendisinden faydalanamadığımız İpek Şenoğlu gibi...

Başarı Garanti

Garanti Koza tenis dünyasına ayak bastığından beri gerçekleştirdiği başarılı sportif organizasyonlar, yatırımlar ve büyük sponsorluklarla farkındalık yaratmaya devam ediyor. Garanti Koza tenise olan katkılarını, geçen hafta ATP 250 Sofya tenis turnuvası ile sürdürdü. Bu turnuvaya davetli/ davetsiz Türkiye'den gidenlerin sayısı da çok önemliydi. Burada medyaya verilen önemi ve en etkili medya mensuplarının tenise bakış açılarındaki değişikliği görmüş olduk.
Değişimin yayınlara da yansımasını diliyoruz.
Sofya'da, Bulgar Başbakanı'nın da katıldığı öyle kalabalık ve görkemli bir turnuva açılışı yapıldı ki, katılan sporcular bile böylesini hiçbir yerde görmediklerini içtenlik ve şaşkınlıkla beyan ettiler. Turnuvaya katılan sporcuların kalitesi, Garanti Koza'nın bir diğer başarısıydı. Bütün bunlar tenis aşkı olmadan kolay kolay gerçekleşmeyecek şeyler. Kutluyorum...

Bulgarların kahramanı

Komşumuz Bulgaristan'ın yetiştirdiği en önemli erkek oyuncu Grigor Dimitrov, memleketinde kahraman oldu. Avustralya Açık'ta gösterdiği performansı, kendi memleketinde, kazanma yolunda büyük baskı altına girdiği için pek gösterememiş olsa da bu yıl içindeki ikinci şampiyonluğuna büyük bir rekabet ve mücadele sonunda ulaştı.
Rakipler çok kaliteli ve dişli olsalar da hafta boyunca sırf Dimitrov'u alkışlamak için gelen fazla heyecanlı Bulgar seyirciler Dimitrov'un en büyük avantajıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA