• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni rekorlar NECDET KESTELLİ

Yeni rekorlar

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.03.2017, 00:00

Roger Federer, o zaman 18 yaşında olduğu Haziran 2000 yılından beri 875 hafta ATP sıralamasında hep ilk 50'nin içinde yer aldı.
Jimmy Connors, son zamanlarında az turnuvaya katılmış olsa da, 44 yaşına kadar oynadığı kariyerinde 873 hafta ile ikinci durumda. John McEnroe 827 hafta, Ivan Lendl 801 hafta ve Pete Sampras 710 hafta ile 5. Sırada. İndian Wells Master 1000 turnuvasını bugüne kadar hep o dört büyükten biri kazandı. Bunun dışına çıkan tek oyuncu Ivan Ljubicic. O da bugün Federer'in koçu durumunda. İlk 100 dışında olup dünya 1 numarasını yenen son 4 raket; Pospisil (129) - Murray, Delpo (141) - Djokovic, Kyrgios (144) - Nadal, Gasquet (101) - Federer.

Federer kendini aştı

2017 yılına Avustralya Open şampiyonluğu ile başlayan Federer 35 yaşına rağmen yine zirvede. Ve İndian Wells'te vatandaşı Wavrinka'yı da yenerek yine şampiyon oldu.
Farkındaysanız sene başından beri ilk on oyuncuya karşı hiç yenilgisi yok. Bunu kendi de beklemiyormuş! Ama artık Dünya bir numarası Murray'ı nasıl yakalar ve tekrar bir numara nasıl olurum düşünceleri içine girmiş... Umarım başarır.
Çiftlere ilgi artıyor mu?
Genelde çift oyunu özeldir. "İki çok iyi oyuncudan iyi bir çift takımı çıkmaz" denir. Ama nedense bu sene İndian Wells'te Federer dışında neredeyse tüm elit oyuncular ciddi birer ekip oluşturdu.
Murray-D. Evans, Djokovic-V. Troicki, Nadal-B. Tomic, A. Zverev-ağabeyi M. Zverev, Dimitrov-Wawrinka, Kohlschreiber- D. Thiem, R. Bautista Agut-F.
Verdasco, T. Berdych- P. Petzschner, G.
Muller-S. Querrey, N.
Kyrgios-N. Zimonjic ile takım oluşturdular.
Ancak aldıkları neticeler gerçeği bozmadı. İyi çift takımları her zaman ki gibi fark yarattılar.

İndian Wells

ATP 1000 İndian Wells Turnuvası'nda Murray, Djokoviç, Nadal, Wavrinka, Raonic, Dimitrov, Berdych, Nishikori ve Sock gibi oyuncuların bulunduğu güçlü bir katılım içinden yine ve 5. defa, tıpkı Djokoviç gibi şampiyonluğa ulaşan, 35 yaşındaki en yaşlı oyuncu Federer oldu. Agassi kazandığında 34 yaşında idi. Bu onun 90. ATP şampiyonluğu.
Bunun 25'i de ATP Master 1000 turnuvalarından. Bu konu da İvan Lendl'i yakalamasına çok az kaldı. Şaşırıyoruz, seviniyoruz ve çok mutlu oluyoruz. Ve tabii ayakta alkışlıyoruz...
Devamına duacıyız. Elena Vesnina'yı da kutlamadan geçmeyelim. İndian Wells kadınlar da büyük başarı elde ederek şampiyon oldu.

Davis Cup

İsveç ile 7-9 Nisan'da Antalya'da oynayacağımız Davis Cup Avrupa/ Afrika Bölgesi 2. Grup ikinci tur serisinden galibiyet bekliyoruz.
Takımımız yine ayni: Marsel İlhan, Cem İlkel, Altuğ Çelikbilek ve Anıl Yüksel. Antrenörümüz ve kaptanımız yine Haluk Akkoyun. Dünya gençler sıralamasında ilk 100'de yer alan Ergi Kırkın, Kaya Göre ve Yankı Erel, antrenmanlarda Marsel, Cem, Altuğ ve Anıl'a eşlik edecekler.

Bizimkiler

Dünya okul sporları tenis şampiyonasında Okyanus koleji kız ve erkek takımları şampiyon oldu. Tuna Altuna - Cem İlkel bu senenin ilk şampiyonluğuna ulaştılar: Bu onların beraber kazandıkları 5. Şampiyonluk. Aylu Aksu, Antalya da ITF turnuvasında ikincilikte kalmış olsa bile yine müthiş gidiyor. Çağla Büyükakçay Miami de elemelerde.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA