• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sharapova olayı NECDET KESTELLİ

Sharapova olayı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.05.2017, 00:00

Aslında basit bir doping olayı! Ne var ki işin içinde büyük bir tenisçi olunca bakışlar değişebiliyor: Doping tabii ki ve katiyen desteklenemez. Bu konuda kesin kurallar var, uygulamalar var, karar verici kurumlar var, yaptırımlar var... Verilmiş olan cezasını çekmiş ve tamamlamış olsa da başta bundan mutlu olmayan rakipleri ile çok sevilmese de tenis camiası tarafından epey hırpalandı Sharapova... Ancak cezasını çektikten sonra ve başarılı geçmişi ile isminin cazibesinden dolayı büyük turnuvalara bile WC verilerek davet edilmesi doğru mu, yanlış mı? Tartışılabilir.
Ancak Fransız Tenis Federasyonu tarafından verilmiş ve örnek teşkil eden WC'lara rağmen Sharapova'yı Rolland Garros turnuvasına kabul etmeyişi enteresan ve şaşırtıcı. Bu isim Sharapova olmayıp başka bir tenisçi olsaydı acaba onun için de böylesi özel bir karar alırlar mıydı? Hiç sanmıyorum.
Sharapova, beyan ettiği gibi "Siz bana WC vermeseniz de ben bırakın WC'ı, bileğimin hakkıyla buralara gelmesini bilirim" dedi ve çim kort sezonunda da bunu uygulayacak anlaşılan. Sharapova bu beyanatlarından sonra seneye dediğini yaparsa ki çok mümkün, o zaman FFT ne yapacak acaba?

Nadal ve Djokovic

Renkli ve sıcak bir turnuvaydı. Nadal elenince beklenen olmadı derken, şampiyonluğa en yakın isim olan, sene başından beri yüzü pek gülmeyen ve burada ki 4. finaline çıkan Djokovic'te finalde ve hem de iki kısa sette genç ve NextGenATP'nin yıldız oyuncusu 20 yaşında ki A. Zverev'e yenildi.
Zverev bu galibiyeti ile 1990'dan sonra doğanlar arasında ve de kendisinin ilk ATP Master 1000 şampiyonluğunu elde etmiş oldu ve dünya sıralamasında 10 numaraya yükseldi. Çiftlerde ise Fransızlardan oluşan Hugues Herbert ve Mahut takımı senenin ilk ATP World Tour şampiyonluğunu kazandı. Kadınlarda ise S. Halep'i yenen ve yenilerde İstanbul Cup şampiyonu olan Svitolina burada da şampiyon olmasını bildi.

​Roland Garros heyecanı

Federer, Serena Williams, Marsel İlhan, Sharapova'sız bir turnuva! Kadınlarda ne olacağı bilinmez ama erkeklerde yine Nadal demek lazım. Sürpriz olmaz mı? Tabii ki olur, olacaktır da ama bunun Zverev olacağına pek ihtimal vermiyorum. Buna karşılık Djokovic, Agassi'nin motivasyonu ve stratejisiyle yine bir şeyler yapabilir. Çağla Büyükakçay malum, doğrudan bileğinin hakkıyla ana tablo da; İpek Soylu ve ilk defa burada boy gösterecek olan Başak Eraydın elemelerde başladılar. Başarılar diliyorum.

Kurallar değişiyor mu?

Bence hayır, tenis şimdilik aynen bilinen kuralları ile devam ederken, ATP'nin gençler jenerasyonunun (U-21) Milano'da 7-11 Kasım tarihlerinde yapılacak finallerinde bazı değişik ve yeni uygulamalar denenecekmiş.
Denensin ki, görülsün ve ondan sonra daha rahat yorumlansın! Dolayısı ile aceleye ve paniğe gerek yok

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA