• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Rogers’ta Zverev coşkusu NECDET KESTELLİ

Rogers’ta Zverev coşkusu

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.08.2017, 00:00

20 yaşındaki turun en genç oyunculardan Alexander Zverev 2017 yılındaki altıncı finalini Kanada - Montreal'de Rogers Cup'ta oynadı ve Federer'i 2 sette 6/3- 6/4 yenerek şampiyon oldu. Bu sene başından beri en çok finali ise 7 defa ile Nadal, 6 defa ile Federer oynamıştı. Rafael Nadal'ın bu turnuvada finale çıkması beklenirken turnuvaya WC ile katılan Kanadalı Shapovalov'a 3/6, 6/4, 7/6 (4) beklenmedik şekilde yenilmesiyle, özlemle beklenen Federer-Nadal finali de gerçekleşmedi tabii.
Çiftlerde ise meşhur Bryan kardeşleri yine yenerek finale çıkan Fransız Herbert-Mahut çifti Hintli Bopanna- Hırvat Dodig çiftini 6/4, 3/6, 10/8 yenerek şampiyon oldu. Kadınlarda ise Kerber ve Halep'in yenilmelerinden sonra finalde Svitolina, Wozniacky'yi yenerek şampiyon oldu. Zverev bu arada 7-11 Kasım tarihlerinde İtalya'da ilk defa gerçekleşecek Next Gen ATP finallerine seçilen ilk oyuncu oldu.

Marsel Belarus'ta şampiyon

Epeydir uyuyan dev oyuncumuz Marsel İlhan nihayet üstünde dolaşan kara bulutları dağıtarak ve finalde 6-1 ve 6-2'lik galibiyeti ile kazandığı 18. şampiyonluğu ile tenis severleri sevindirdi. TTF, Galatasaray ve Taç kulübü tarafından desteklenen milli oyuncumuzun Belarus-Minsk şehrinde gerçekleşen İTF Belglobal Cup Futures Turnuvası'nda ulaştığı bu başarının devam etmesini diliyoruz. Şimdi 267. sırada olsa bile İlhan'ın her an bir patlama yapıp eski günlerine dönebileceğine inanıyorum.

ATP 1000 Cincinnati heyecanı

Nadal ile Federer'in bu turnuvada alacakları netice, hangisinin bir numaraya yükseleceğini belirlemesi bakımından çok önemliydi. Ancak Federer'in sırt ağrılarından dolayı çekilmesiyle Nadal'in bir numara olması kesinleşti.
Bu arada katılan raketler o kadar güçlendi ki kimseye kolay kolay da yol vermiyorlar. Artık turnuvanın tepesine göz diken çok var. Nadal'ın da işi zor gözüküyor. Bu arada Isner Troicki'yi, Muller'de Harrison'u eleyerek iyi bir başlangıç yaptılar.

ITF Kozawos Cup

Berfu Cengiz, turnuvanın yarı final maçında İsrailli rakibini geçemedi ve final oynama şansını yitirdi. Ancak İpek Öz ile beraber oynadığı çiftler finalini kazanarak haftayı yine başarı ile kapattı. Bu Berfu'nun 4. çiftler kupası olurken, Öz'de ilk kupasını kazanmış oldu.

Sharapova gerçekleri

Dopingten hüküm yemiş ve geldiğinde ülkemiz hakkında çok çirkin konuşan, ancak 5 defa Grand Slam şampiyonu olmuş büyük Rus oyuncu Sharapova'yı yine TEB BNP Paribas Tennis Stars serisinde milli gururumuz Çağla Büyükakçay ile Türkiye'de Ankara Arena'da bir araya getiriliyor.
Medya'nın, nedense bu kadar çok ilgi gösterdiği basın toplantısında başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere tüm Sponsorlar ve destekçiler sayesinde birçok projeye imza atıldığını ve bu sayede tenisin kitlelere, sokaklara taşınarak ülkenin tamamına yayılmakta olduğunu bir kere daha duymuş olduk.
Sevindik!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA