• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Madrid’de Novak Djokovic rüzgarı NECDET KESTELLİ

Madrid’de Novak Djokovic rüzgarı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.05.2019, 00:00

Fazla söze gerek yok: 31 yaşında ki Novak Djokovic dünyanın en iyi turnuvalarından biri olan Madrid'de 3. ve toplam 74. unvanını aldı. Nadal gibi teklerde 33. ATP Master 1000 ve 14. toprak kort turnuvasını, hafta boyunca hiç set kaybetmeden, finalde Tsitsipas'ı rahat şekilde 6/3 - 6/4'lük geçip kazandı.

TENİSİN UZAYLISI

Dünya sıralamasında kendisine en yakın ikinci ile arasında ki puan farkını 4170'e çıkardı. Pek sevmesem de müthiş bir oyuncu, sanki tenisin uzaylısı! Çiftlerde ise J. Rojer (Hollanda) / H. Tecau (Romanya) ekini D. Schwartzman (Arjantin) / D. Thiem (Avusturya) ekibini 6/2 - 6/3 yenerek Madrid şampiyonu oldular.

REKORA KOŞUYOR

Diğer bir efsane Roger Federer ise Madrid'de Thiem'e çeyrek finalde kaybetmiş olsa da, kariyeri boyunca kaldırmış olduğu 102 kupa yanında burada elde ettiği 1200. maç galibiyeti ile Amerikalı Jimmy Connors'un 109. kupası ile toplamda 1274'lük maç galibiyeti rekoruna göz kırpmaya toprak kortlarda da devam ediyor.

İPEK ŞENOĞLU VE BAŞAK ERAYDIN

Sevgili İpek tüm dünya tecrübesiyle tenisimize hizmet vermeye kararlı. Profesyonel tenise veda ettikten sonra tenis için gerçekleştirdiği tüm çalışmalar ve organizasyonlar yanında en çok istediği uğraşın, uzun yıllar boyunca, dünya tenis camiasında ailesi dışında neredeyse hiç destek görmeden, tam manası ile yaşayarak, acı çekerek, yapayalnız kalarak, sevinerek, büyük başarılara ulaşarak ve bir Türk oyuncu olarak ülkemize teniste tüm ilkleri yaşatarak elde ettiği büyük ve saygın tecrübelerini yetenekli oyuncular ile paylaşmak, olduğunu söylerdi. Çok söyledi ama kimse nedense duymadı!
Buna rağmen İpek yılmadı ve nihayet hedefi için ilk somut adımı, bu yolun doğruluğuna ikna olup inanan Başak Eraydın ile atmayı başardı. Bu ikilinin, gerekli diğer destekleri de yanlarına alarak çok başarılı olacaklarına inanıyor ve çok sevdiğim İpek ve Başak'ı kutluyorum. İnanıyorum ki bu zor yolda ülkemiz tenisine ve yeni yeni işbirliklerine ciddi ve inanılır bir örnek olacaklardır. Hayırlı olsun.

FERRER'DEN ANLAMLI VEDA

Tenisin büyük savaşçısı Ispanyol David Ferrer, tenisin efsanelerin de katıldığı ve Madrid'de kort içinde yapılan anlamlı bir törenle kortlara veda etti. Kariyeri boyunca kendisine yılmadan destek verenlere, çok yakın arkadaşı Feliciano Lopez'e, İspanya tenisine verdikleri için Manolo'ya, ayrıca Davis Kupası takım arkadaşları Marc, Rafa, Feli, Fernando'ya kendisini bugünlere getirdikleri için duygulu şekilde çok teşekkür etti. Böylesine güzel vedalaşmaların her sporcuya nasip olmasını diliyorum. Ferrer'i çok özleyeceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA