• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Uluslararası turnuvalar! NECDET KESTELLİ

Uluslararası turnuvalar!

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.05.2019, 00:00

Yıllardır dünya da en çok ITF Turnuvası düzenleyen ve bununla övünen ülke olmamıza rağmen, alınan haberlere göre Antalya'da son kez oynanacak ITF turnuvalarının bundan sonra ki akıbeti pek bilinmiyor. İstanbul Open, İzmir Cup'tan sonra tüm ITF turnuvaları da kaybetmek çok üzücü olacaktır tabii! Ancak Temmuz sonunda Artvin'de ilk defa 60 bin dolar toplam ödüllü turnuva gözüküyor.
Umarız başarılı bir turnuva olur ve sürekliliği sağlanır.
Bunun haricinde bir çok senyör turnuvalarının dışında, tenis takvimimiz boş... Ancak gençlerimizin sırtlarında çantaları turnuvadan, turnuvaya koşuşmaya devam etmeleri ve almaya başladıkları neticeler sevindirici ve ümit veriyor. Örneğin Ergi Kırgın'ın Antalya İTF'te finalist, İpek Soylu'nun da Taylan'da çiftlerde ki şampiyonluğu güzel haberlerden... Yetkililer herhalde yeni turnuvalar için bir şeyler düşünüyorlardır. Tabii iyi niyetle, yine umuyoruz!

TOPRAKTA SAVAŞ BAŞLADI

Paris'e nihayet Roma'da Djokoviç'i fena yenerek şampiyon olan Nadal yine tek favori gibi.
Ancak burası Paris'te oynanan en zor Grand Slam ve şampiyon olacakları önceden kestirmek zor.
Krygos'un turnuvadan çekilmesine sevinilse de Kerber, Venus ve Wozniacki gibi büyük şampiyonaların ilk turda elenmeleri beklenmiyordu.
Federer yine flaş isim.
Antremanları bile kocaman tribünlerin dolması için yeterli. Djokoviç tabii ki yine en büyük favorilerden biri. Ancak şampiyonluğa baş koyan ve epey korkutan çok sayıda yıldız oyuncu var. Thiem, Tsitsipas.
Kadınlarda Osaka ve Halep başa oynarken Serena'nın ne yapacağı hiç belli olmaz. Bir de Bencic can yakabilir sanıyorum. Strasbourg'ta şampiyonluğa ulaşan, Yastremska, Nürnberg şampiyonu Putintseva ve RG ilk turunda Kerber'i eleyen Potapova gibi gelmekte olan gençleri de unutmamak ve seyretmek artık farz oldu.

BNP PARİBAS WORLD TEAM

35. yılını idrak eden, 23 ülkeden 42 takımın katıldığı ve tekerlekli tenis dünyasında Davis Cup veya FED Cup'ın eşiti olan ITF - BNP Paribas World Team Cup finallerinde Avusturya takımı, USA takımı ile 4'lü grup içinde İsrail'in Ramat Hasharon şehrinde karşılaştı. Bu grupta Japon ve Polonya dörtlüğü tamamladı.
Diğer gruplarda Fransa Brezilya ile oynarken, ev sahibi İsrail takımı ise Arjantin ile karşılaştı. İngiltere 35 yıllık bu dönemde erkeklerde turnuvanın şampiyonu olurken, kadınlarda Hollanda 31. şampiyonluğuna ulaştı.
Bu kategoriye dünyada ve son zamanlarda bizde de gösterilen önem ve ilgi insanın içini ısıtıyor doğrusu.
İlgili federasyonlara ve tüm tekerlekli sandalye tenisçilerimize teşekkür etmeliyiz.

ROLAND GARROS 'WİLDE" CARD'LARI

Çok enteresan:
Fransızlara bakın nasıl dağıtmışlar bu sene WC'ları: Kadınlarda 8 WC'ın 6'sı, erkeklerde de yine 8 WC'ın 6'sı Fransız oyuncular arasında dağıtılmış.
Nasıl ama!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA