• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bizimkilerin başarıları moralimizi yükseltiyor NECDET KESTELLİ

Bizimkilerin başarıları moralimizi yükseltiyor

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.07.2019, 00:00

KTK Kulübünün lisanslı sporcusu, eski süper atlet Semra Aksu'nun yeğeni, adaşı Semra Aksu, Eskişehir'de düzenlenen Büyükler Yaz Kupasında tekler ve çiftlerde şampiyonluk kupasını kazandı ve Türkiye genel klasmanında da 10. sıraya yükseldi, alkışlandı.

Türk tenisinin ablası Pemra Özgen Portekiz'deki 25K ödüllü Seixal Ladies Open turnuvasında İsrailli Ekshibarova'yı 6-2/6-0 la rahat gecerek çeyrek Finale, Yeni Zelandalı Hourigan'ı 6-1, 6-1'lik setlerle yenerek yarı finale çıktı. Turnuvanın finalinde de Fransız Dodin'i 3-6, 6-4, 6-3' le yenerek bu senenin 2. kariyerinin ise 17. Tekler şampiyonluğuna ulaştı, Türkiye'nin bir numarası oldu ve bu güne kadar elde ettiği en iyi sıra olan dünyanın 191. sırasına yükseldi.

Sırbistan'daki Prokuplje Open'da ev sahibinden Barbara Bonic'i 4-6, 6-3, 6-4'lük setlerle mağlup eden 3 numaralı seribaşı İpek Öz, Rus Darya Astakhova'yı 6-2, 6-4'lük setlerle yenerek yarı finale yükseldi.

Çağla Büyükakçay, Hollanda'da katıldığı 25K (25.000 $ toplam ödüllü IYF turnuvasında Palau'yu 6-2, 6-3 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Ankara'da düzenlenen Tennis Europe U14 Kategori 2 Hitit Cup turnuvası neticeleri:
Asya Başaran teklerde, çiftlerde ise Zeynep İlker ve Ela Yener şampiyon oldular.

16 yaşındaki Mina Toğlukdemir Yunanistan'da katıldığı Corfu Cup 2019 4. seviye ITF Gençler turnuvasında Polonyalı partneri Xenia Lipiec ile birlikte çiftlerde ikinci oldu. Başarılı gençlerimizi kutluyoruz.

2. VE ZOR HAFTA

Bir haftanın yorgunluğu ve alınan dersler sonu nihayet Sona yaklaşıyoruz. Sevelim sevmeyelim ama elimizde kalanlar bunlar:
Erkeklerde gençlerden kimse kalmayınca nerdeyse çoğu 30 yaş üstü Nadal, Djokoviç, Federer, Nishikori, Goffin, Agut, Pella ve Querry : Düşüncem farklı da olsa gözüken köye göre favori Djokoviç, plase Nadal ve sürpriz Federer. Üç büyükler tam havalarına girememiş olsalarda yollarına devam ediyorlar.
Japon Nishikori ise istikrar abidesi olarak sakin bir şekilde ilerliyor. Ama pek şansı yok gibi. Kadınlarda ise geçmiş 1 numaralar ve 1 numara adayları kortlarda kalmadığına göre ve tek tabanca Serena sakatlanır ise Halep, Svitolina, Riske, Zhang, Konta, Muschova veya Strycova'dan her hangi biri şampiyon olabilir. Sürprizim: Muschova... İyi maçlar çıkacağı kesin, kaçırılmamalı.

COCO DİYE BİR ÇİKOLATA MUCİZE

Wimbledon'ın ikinci ve "çılgın haftası" müthiş mücadeleler ile başladı. Dünya 313 numarası olarak özel davetle elemelere katılıp ana tabloya kalan ve ilk maçlarını enteresan bir şekilde kazanarak 3. tura yükselen Muratoğlu akademisinden 15 yaşındaki ABD'li Cori "Coco" Gauff, yakın geleceğin heyecanla bekleniyor olan yeni bir Amerikan Rüyası olarak turnuvaya damga vurdu. Tenis severleri heyecanlandırdıysa da şimdiden veteran damgası almış olan Halep'e yenildi. Ama bu netice ile hem iyi bir para kazandı, hem de 139. Sıraya çıktı. Yetmedi kazandığı bu büyük başarı ile Roger Federer'in ajansı Team8, Barilla, Head ve New Balance ile ilk sponsorluk anlaşmalarını imzaladı. Hep söylerim: "Başarı gelmeden, sponsor gelmez!" İşte cevabı: Coco.

NASIL İMRENMEYELİM?

38 yaşına yaklaşan Federer bu arada rekorlarına rekorlar ilave etmeye devam ediyor: bu sene WİMBLEDON teklerde 17 katılımı bulunan Jimmy Connors'ın rekorunu ayni sayıda katılımla yakalamış oldu. Ayrıca Federer bu turnuvada kazandığı maçlarla beraber tüm Grand Slam'lerde kazandığı maç sayısını 350'ye ulaştıran ilk oyuncu ünvanın da kazanmış oldu. Ayrıca bu sene burada bir şampiyonluk daha kazanma şansı da yok değil. Federer'den, Nadal'a ve Djokoviç'e rağmen herşey beklenir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA