• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Rafael Nadal şampiyon NECDET KESTELLİ

Rafael Nadal şampiyon

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.08.2019, 00:00

Kanada'da Montreal şehrinde oynanan ATP Master 1000 Rogers Cup Erkekler Turnuvası'nda beklenmedik şekilde Rus oyuncu Daniil Medvedev'i iki kısa set sonunda (6-3, 6-0) yenen Rafael Nadal, hem unvanını korudu, hem de burada ki 5. şampiyonluğuna ulaştı. Nadal sezonun üçüncü , kendinin de 35. ATP Masters 1000 kupasını kaldırarak yeni bir rekor daha kırdı. Ezeli rakibi Djokoviç'i geçip 1 numaraya yükseldi. Çift erkeklerde bu sefer Hollandalı Haase /Koolhof ekibini 7-5, 7- 5 yenen Ispanyol Granollers ve Arjantinli Zeballos şampiyon oldu.

OSAKA YİNE 1 NUMARA

Toronto'da yarı finalde Serena Williams'a 2 sette yenilen eski dünya bir numarası Osaka yine bir numaraya döndü. Aslında son zamanlarda bir numaraların çok sık değiştiğine şahit oluyoruz. Bana göre bu netice daha çok rekabetin artmasından, sakatlıkların sıklaşmasından dolayı korunamayan puanlardan kaynaklanıyor. Farkındaysanız eskiden olduğu gibi 200 hafta üst üste bir numaralarda olmak çok zorlaştı. Bu da tenisin artık çok değiştiğini, biraz doğru olsa da bozularak da geliştiğinin göstergesi sanki.

KANADALI BAŞARDI

Sırasıyla Bouchard, Kasatkina, Bertens, Pliskova, Kenin'i yenmeyi başaran henüz 19 yaşında dünya 27 numarası olmayı başaran Bianca Andreescu Toronto'da şampiyon oldu. Büyük şampiyon ve ırkçılıkla mücadele etmeyi çok seven Serena Williams'ın sakatlığı dolayısıyla durum 3/1 geride ilken çekilmesiyle 50 yıldan sonra ilk defa kendi ülkesinde bir Kanadalı olarak bu büyük zafere imza attı. Bu sonuç ile dünya 14 numarası oldu. Nasıl kutlanmaz? Senelerdir beraber çiftlerde oynayan Krejcikova ve Siniakova, Groenefeld ve Schuurs'tan oluşan ekibi yenerek senenin ilk kupasını Toronto'da kazandı. Onları da kutlarız.

US OPEN ÖNCESİ-CİNCİNATİ

ROGERS Cup'tan sonra Cincinati'de arka arkaya oynanan ATP Masters 1000 sert kort turnuvası, The Western & Southern Open'da geçen senenin şampiyonu Djokoviç 1 numaralı bye olurken, Nadal 2 Numaralı bye olarak buradaki 2. Kupası peşinde koşacak. Bu turnuvada 7 defa şampiyon olan Federer ise Wimbledon'da sonrası ilk defa kortlarda olacak. Büyü dörtlüyü tamamlayan Andy Murray da uzun bir aradan sonra bu büyük turnuva da yer alıyor.

ATAKAN KARAHAN'IN BAŞARISI

Tennis Europe turnuvaları kapsamında Almanya'nın Ausgburg kentinde oynanan 14 yaş altı Bavyera Açık Junior Turnuvası'nda tekler kategorisinde turnuvayı finalist olarak tamamladı. Çiftler de ise şampiyon oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA