• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şen ola Denizli, şen ola... NEVZAT GÜZELIRMAK

Şen ola Denizli, şen ola...

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2016, 00:00
Elbette devir hesap devri ve Trabzon'dan alınacak bir beraberliğin Denizlispor'a büyük avantaj kazandıracağını hepimiz biliyoruz. Çünkü son hafta Karadeniz takımı play-off için iddialı Balıkesir'e deplasman yaparken Denizlispor evinde Gaziantep B.Ş.Belediye ile oynayacak. Ama defans ağırlıklı kontratak futbolu oynamak başka, sürekli yarı sahanda kapanıp atak savuşturma felesefesi başka. Horozlar 40 dakika ikinciyi tercih ettiler. Trabzon 1461, baktı ki rakip rahatsız etmiyor, oyunu önde kurarak pozisyonlara girdi, yüzdeyüz 3 gol kaçırdı.
İsmail Şahmalı kalesinde devleşmese Denizlispor yiyeceği gollerle çok sıkıntılı anlar yaşayabilirdi.
Devrenin son 5 dakikasında bu takımın beyni Recep Niyaz'ın değerlendiremediği çok önemli fırsatlar, yeşil-siyahlılara atak oynadıkları taktirde rakibi ne kadar zor durumlara düşüreceğinin göstergesiydi.
İkinci yarıda Denizlispor özlenen, beklenen futboluna döndü ve Trabzon'da haklı bir zafer kazandı, bence ligde kalışını da ilan etti. Genç Şevki'nin nefis golünden sonra risk alan rakibi çözen Horoz, Leandrinho'nun golüyle galibiyeti sigortaladı, Şaban Genişyürekli uzatmadaki sayısıyla üç golle ve bileğinin hakkıyla uçurumdan sıyrıldı. Denizlililere sesleniyorum.
Son maçta stadı doldurarak takımınızın herhangi bir kötü olasılıkla karşı karşıya kalmasına izin vermeyin. Brezilyalı Leandrihno Denizlispor'un gol silahı, bu ligin en yetenekli futbolcularından biri.
Bu özelliklerine diyeceğimiz yok. Ama devrenin son dakikasında üstelik taç çizgisi kenarında hiç gerek yokken sarı kart görerek, ligin en kritik maçında, takımının kaderini çizileceği son sınavda cezalı duruma düşmesini sportmenlikle bağdaştırmak mümkün değil. Ben olsam cezalı da olsa, ülkesine gitmesine izin vermem.
Leandrinho için iddia etmiyorum ama, genelde Türkiye'ye gelen yabancı futbolcular özellikle Noel zamanları ve sezon sonları ülkelerine gidebilmek için nedense lig maçlarında oynamamak için çeşitli bahaneler üretiyorlar. Sonuç olarak Denizlispor'un Karadeniz gecesi ışıldadı. Bir daha da böyle kritik durumlar yaşanmaması dileğiyle.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA