• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Balık baştan kokmasın NEVZAT GÜZELIRMAK

Balık baştan kokmasın

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.03.2017, 00:00

F.Bahçe çok kritik günler yaşıyor. Stadlarda, salonlarda, "Başkan istifa. Yönetim istifa" sesleri yankılanıyor. Yıldırım 2018'de de başkan adayı olacağını ve başkanlığı kimseye bırakmayacağını açıkça ilan etti, camianın ve taraftarın ısrarla başa gelmesini istediği pırıl pırıl F.Bahçe'li Ali Koç'a bile gönderme yaptı. Ve daha da ilginci dün Kayseri Havaalanında bir grup taraftarın "En büyük başkan bizim başkan. Aziz Yıldırım baştacımız" diye tezahürat yapması. Ve aynı saatlerde İzmir'deki bayanlar basket kupa maçında Fenerbahçeli taraftarlar yine maç boyunca yönetim ve Aziz Yıldırım'ı istifaya davet etti. Tehlikeli gelişmeler bunlar. Taraftarın ikiye bölünmesi ise hiç arzu edilmeyen bir durum. Aziz Yıldırım uzun yıllar tesisler yapmış, F.Bahçe'ye hizmet etmiş bir önemli isim. Ama eğer kulübün lokomotifi futbolda işler iyi gitmiyorsa görevde ısrar ve meydan okuma sevapları götürür bilinmeli.

İKİNCİ YARIDA İYİYDİLER

Fenerbahçeli futbolculara gerçekten de şaşıyorum.
Haftalardır bütün spor medyasında, futbol kamuoyunda kendilerine yönelik çok büyük, çok ağır eleştiriler var. Çıkın, futbolcunuzla tepki gösterin, söz konusu tepkileri frenleyin. Ama nafile... Dün de Kayseri'de karşılaşmaya sanki bir formalite maçı oynarcasına yavaş başlıyorlar. Rakip belli ki ligi, kurtuluş mücadelesini düşünmüş, kaleci Ahamada, Varela, Deniz Türüç, Kano Bıyık, Güray ve Umut Bulut'suz başladı, Güray'ı ve Umut'u sonradan oyuna aldı. Fenerbahçe, Kayserispor'a göre daha etkiliydi ve istediği skoru alarak hiç olmazsa Türkiye Kupası'nı kazanma yönünden avantaj sağladı.. İkinci yarıda çok iyiydiler.

KUPAYI KAZANMALILAR

Lens, Avrupalı olmanın becerisiyle frikiği hemen kullanarak Fernandao'yu pozisyona soktu, golü attırdı. Sergen Yalçın'ın hakeme "niye düdük çalmadın" şeklindeki eleştirisi yanlış. Hakem düdük çalmak zorunda değil.
F.Bahçe'ye bu sonuç, moral yönünden gerekliydi.
Ama kupayı kazanıp ligi ikinci sırada bitirmeliler. Advocaat'ın yerine kim gelecek şimdiden belirlenmeli, anlaşma şimdiden yapılmalı. Aksi halde, "Transferi yönetim yaptı benim suçum ve ilgim yok" mazeretiyle tartışma sürer gider. Tabii UEFA kriterleri nedeniyle fazla para harcayamayacak olan ve kadroyu boşaltması gereken F.Bahçe, Emenike, Van Persie, Ozan, Aatif ve diğer kalması düşünülmeyenleri nasıl satar, o da bir başka konu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA