• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Beşiktaş bu turu geçer NEVZAT GÜZELIRMAK

Beşiktaş bu turu geçer

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.03.2017, 00:00

Olympiakos en kötü devrini yaşıyor.
Ligdeki son 4 maçını kaybetmiş, teknik direktörünü kovmuş, Avrupa sınavına altyapı antrenörüyle çıkmış. Yani Beşiktaş cesur oynasa, daha doğrusu bizim bildiğimiz iyi futbolundan kırıntılar verse ve de bir darbe vursa yıkacak. Ama Şenol Güneş ne yaptı, bu takım önünde defansif futbol oynayarak ve zaman öldürüp işi ikinci maça bırakmayı tercih etti. Pozisyon üretecek, kendisi de gol pozisyonlarına girecek Oğuzhan'ın yerine defensif anlayışı daha çok Tolgay'a forma verdi. Beşiktaş defansı son Ç.Rize lig maçında rakibe hayli pozisyon vermişti. Dün de hataları sürdürdü, ders almadığı görüldü. Gökhan Gönül sağ kanatta hatalar yaptı, Tosic topu taça atarak tehlikeyi uzaklaştıracakken oynamayı tercih etti, kaptırdığı topla 37 yaşına gelen ve önümüzdeki sezon takıma antrenör olacağı açıklanan emektar Cambiasso'dan kafa golü geldi. Bir defans oyuncusu hiçbir zaman risk almaz ama Tosic nedense yapıyor. Ev sahibi ekibin tek atağı golle sonuçlandı.

Özlediğimiz Beşiktaş

Beşiktaş ikinci yarıda Tolgay'ın yerine Oğuzhan'ı alarak adına yaraşır bir futbol oynamaya başladı, "En iyi savunma hücumdur" prensibiyle rakibini hatalara zorlamaya başladı ve tabii ki skoru değiştirmeyi başardı. İlk yarıda bekleneni veremeyen Aboubakar, Olympiakos'un İtalyan kalecisi Leali'nin ikramını geri çevirmedi ve harika bir şutla denktliği sağladı. Bu gol öylesine önemliydi ki 16 Mart'taki rövanşta Beşiktaş'ın işini kolaylaştıracak ve çeyrek final vizesini almasını sağlayacaktır. Yeter ki Beşiktaş Beşiktaş gibi oynasın tur atlar.
Maçın ikinci yarısında Quaresma ve Talisca da Yunan takımını teknik kapasitelerinin yüksekliğiyle zor durumlara düşürdüler, gailbiyete çok yaklaştılar, Quaresma ile Babel biraz becerikli olsaydı, Kartal kazanabilirdi de. Ama olsun, bu skor da bize yeter.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA