• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu Göztepe çok can yakar NEVZAT GÜZELIRMAK

Bu Göztepe çok can yakar

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.08.2017, 00:00

Göztepe gibi yeni çıkmış ve bir çok kesimin "küme düşmeye aday" bir takım olarak gördüğü Göztepe'nin Fenerbahçe gibi ligin şampiyon adayı bir takım karşısında hem de seyircisiz bir maçta ortaya koyduğu futbolu alkışlamak gerekir.
Göztepe doğru düzgün birlikte hazırlık dönemi görmemiş bir takım için müthiş bir oyun sergiledi. Yapılan transferlerin ne kadar isabetli olduğunu hepimiz gördük ve bu takımın ligde çok canlar yakacağına tanık olduk. Özellikle teknik direktör Tamer Tuna'yı Ghillas ve Jahovic gibi iki golcüyü böylesine güçlü bir takım karşısında birlikte oynatmasından dolayı kutluyorum.

İYİ MÜCADELE ETTİ

Göztepe'nin zayıf yeri defansı. Ancak kaleci Beto, gerek stoperler Kadu ve Peymernes, sağda Sabri, solda Leo Schwechlen her şeye rağmen iyi mücadele etti. Özellikle Leo bu ligde de rahatlıkla oynayabileceğinin mesajı verir gibiydi. Castro Scarione ne kadar kaliteli oyuncular olduklarını bir kez daha gösterdiler. Kasımpaşa'da birlikte oynayan ikili Göztepe'nin orta sahasını öylesine canlı tuttular ki, takımlarına kazandırdıkları pozisyon zenginliklerinin de baş kahramanları oldular. Sağda Adis Jahovic, solda Yoan Gouffran kanatları iyi kullandılar.
Evet Adis bir kanat oyuncusu değil ama görev adamı. Gouffran'ın kalitesi ortada.
Nabil Ghilas deli dolu ama çok yıpratıcı ve Göztepe'de Jahovic'in tahtını sarsacak bir oyuncu.Kimilerine göre talihsiz bir kura sonucunda F.Bahçe ile ilk maçını oynadı, bana göre Fenerbahçe'den daha istekli ve heyecanlıydı. Lige sadece skor anlamında değil, futbol olarak, beyin olarak iyi başlamak önemlidir. Göztepe işte bunu başardı.
Bazı acemilikler yaşandı ama önemli değil.
Fenerbahçe'ye gelince... Onlar da henüz hazır değiller. Volkan'ın yediği ilk gol komikti.
Van Persie geçen yılki gibi verimsiz bir oyun sergiledi. Valbuena takımın açık ara en iyisiydi, diğerleri durumu idare etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA