• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kim kaybetti? SİNAN GENÇ

Kim kaybetti?

sinan.genc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.09.2015, 00:00
Futbol bu ya işte bundan güzel... Yıllar önce amatöre kadar dip yapan Göztepe ile Balıkesirspor'un bugün Süper Lig için nefes nefese yarışı ne kadar ilginçse, dün omuz omuza formasını giydikleri takımlarda şampiyonluk için savaşan iki can dostunun bugün teknik direktör olarak karşı karşıya gelmeleri de o kadar enterasandı. Daha önce karşı takımlarda oynayan Göztepeli Ertuğrul ile Balıkesirli Dilaver için de durum aynıydı. Sonuçta Göztepe için de, Balıkesir için de köprünün altından çok sular geçti, büyük badireler atlatıldı ve bugün küllerinden doğan iki kulüp iki kader arkadaşının rakip oldukları maçta birbirlerini yenmek için karşı karşıyaydı. Niye yalan söyleyeyim Metin Diyadin ile Erkan Sözeri'nin nasıl bir oyun anlayışıyla birbirlerini alt etmeyi düşündüklerini merak ediyordum. Belli ki Diyadin, "en iyi savunma hücumdur" diyerek ilk kez bu maçta forveti ikiledi. Vleminckx ile Mirkan'ı birlikte oynattı. Björn Vleminckx cezası sona eren ekürisi Leroy George ile de buluşmuştu. Gözümüz Denizli'deki maçta oyuna sonradan girdikten sonra harikalar yaratan 17'lik Salim'i aradı ama o maçta golü atan Mirkan sahadaydı. Ayrıca benim Manisaspor'dan beri yakın takibimdeki Hakan Barış da Göztepe'nin en büyük kozlarındandı.

Balıkesirspor'da ise işler iyi gitmese de üç gole imza atan Genero Zeefuik ile Muğdat gibi tehlikeli silahlar vardı. Maçın golcüler ile savunmacılar arasında geçeceğini düşünürken sonucu sürpriz isimlerin belirleyeceğini düşünemedik. Göztepe orta sahada neredeyse her topu rakibe teslim ederken Gosso da her zamanki gibi sahanın ortasında sanki arkadaşlarını izliyordu. Diyadin de durumu farkedip Gosso'ya, "Oradan değil yanımdan izle" deyip yanına çağırınca o burnun dikine soyunma odasına gidiyordu. Ve de tam da o hengamede Balıkesirspor Kerim Avcı'nın ansızın gelen şok golüyle öne geçti. Son dakikaların takımı Göztepe, yediği golle son dakikalara, "Yine kedi pilav yer mi?" diye girerken yine olan oldu. Leroy, bu defa Erkan Sekman'a golü attırdı ama ikinciye nefes yetmedi. Böylece Balıkesirspor her ne kadar "puan puandır" deyip teselli bulsa da Göztepe 2 puan kaybedendi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA