• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“Küstüm oynamıyorum” SİNAN GENÇ

“Küstüm oynamıyorum”

sinan.genc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.10.2016, 00:00

Velev ki uzatmalarda Göztepeli Leo Schwechlen, gole giden Eskişehirli Axel Meye'yi yere indirdi (Ki bana göre kesinlikle ve kesinlikle dokunmadı, hatta hiçbir teması bile olmadı, kendi kendine takılıp yere düştü) dönen top da Eskişehir kalesinde gol oldu ve Göztepe maçı 2- 1 kazandı. Hepsini geçtim veya diyelim ki; Hakem Serkan Tokat sadece verdiği o kararla değil, bilerek ve isteyerek Eskişehirspor'un kaybetmesi için elinden geleni yaptı ve Göztepe'nin kazanmasına vesile oldu. Hepsine kabulum Alpay Özalan veya o kararı veren her kimse. Peki bunlar doğru olsa bile takımı sahadan çekmeniz mi lazım? Bu kadar mı basiretsiz, bu kadar mı çaresizsiniz.
Dedim ya; kesinlikle o pozisyonda bir temas yok ve dolayısıyla hakemin kararı doğru. Doğru olmayan ise Serkan Tokat'ın 10. dakikada Göztepeli Mehmet Erdem'in Semih'e müdahalesinde penaltı noktasını göstermesiydi. Kesinlikle Mehmet Erdem topa dokundu ve meşin yuvarlak yön değiştirdi.
Gerçi Semih'in penaltı vuruşunu kaleci Günay kurtardı, ilahi adalet yerini buldu ama ya gol oysaydı ve Eskişehir maçı 2-1 kazansaydı ne olacaktı? Çıkıp, "Göztepe aleyhine verilen penaltı penaltı değildi, biz haketmedik" diyecek miydin? Bence demeyecektin...
Futbol bu üç ihtimalli bir oyun. Kazanmakta var, yenilmekte. Tesadüfen şampiyon olanları da gördük bu dünyada; yanlışlıkla küme düşenleri de... Bunların en acısını Göztepe de yaşadı, Eskişehir de... Bunların hepsi futbolun içinde var.
Ama "Ben küstüm oynamıyorum" deyip topunu alıp evine giden çocuklar gibi davranamazsın.
Burası ciddi bir dünya, lay lay lom değil. Kişiler gelip geçicidir, baki olan kulüplerdir. Önemli olan kişilerin bulundukları yerde hoş seda bırakmaları değil midir? Ama Alpay, maksadın yenilgiye kılıf aramaksa çık adam gibi söyle; 'O kadar şartlandım ki yenilgiyi hazmedemedim. Saçmaladım' de; Ben de çıkıp seni alkışlayayım. Ama sen koskoca Eskişehirspor takımını sahadan çekiyorsan ve kendini Türkiye'ye rezil ediyorsan kusura bakma ama sen oraya yakışmıyorsun be Alpay gardaş. Çalıştığın takım koskoca Eskişehirspor, Gaybiefendi veya Rumeli Kavağı değil... Neyse sonuçta Göztepe 3-0 hükmen kazanacak, Eskişehir'in de ayrıca 3 puanı silinecek. Ama keşke Göztepe, Eskişehirspor sahadan çekildi diye hükmen değil, hakkı olan 2-1'lik skorla kazansaydı ve keşke maç sonunda kaybeden, kazananı tebrik edip sahadan ayrılsaydı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA