• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Avrupaya doğru YALÇIN KÜÇÜKDAMAR

Avrupaya doğru

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.02.2016, 00:00
Spor Toto Süper Lig'de 5 maçtır kazanamayan Akhisar Belediyespor'a 6. maçta gelen galibiyet, Avrupa yolunu açtı. Çünkü dün Trabzonspor'u yenen Akigo, 3 puandan fazlasını aldı. Beş maçtır kazanamamanın baskısı, son 3 maçtır gol bulamamanın sancısı dindi. Üstelik bunlar Trabzonspor gibi hem güçlü, hem patlama yapmak zorunda olan, hem de Avrupa'yı zorlayan bir takım karşısında geldi. Yeşil-siyahlı takım, oynadığı futbolla takdir topladı. Her maçında presle rakibini boğan, hataya zorlayan ve karşısında hangi takım olursa olsun Manisa 19 Mayıs Stadı'nı "Korku tüneli" haline sokan Akigo, dün kazanarak yeniden yükselişe geçti.

Karşılaşmaya iki takım da tempolu başladı. Sert ve mücadele gücü yüksek geçen ilk çeyreğe iki gol sığdı. 9. dakikada ev sahibi Akigo, Douglao ile golü buldu. Ancak Trabzonspor, ev sahibinin skor üstünlüğüne sadece 5 dakika izin verdi. 14. dakikada Trabzonspor'un yeni transferi Muhammet Demir'den gelen beraberlik golü, maçta sürekli "gitgel" lerin yaşanacağını gösterdi. İlk yarı bu sonuçla kapanırken 18. dakikada Akhisar Belediyespor kalecisi Lukac, Sefa'nın şutunu çıkarırken, maça damgasını vuracağını gösteriyordu. İkinci yarının başında Trabzonspor daha fazla risk alan taraftı. 59. dakikada yine Lukac'ın, Muhammet'in şutunda topu çelmesi, maçın kırılma noktasıydı. Sahanın her tarafında top çeviren, tempoyu yüksek tutmaya çalışan Akigo, 80'de Rodallega'nın penaltı golüyle 3 puanı almayı başardı.

Bir ilçe takımının dev rakipleri önünde başarı çizelgesini yükseltmesi gerçekten onur verici bir durum. Teknik direktör Cihat Arslan yönetimindeki Akhisar Belediyespor, aldığı bu galibiyetle bence Avrupa Kupalarında "varız" dedi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA