• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Balıkesir’i tanıyamadık YALÇIN KÜÇÜKDAMAR

Balıkesir’i tanıyamadık

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.05.2016, 00:00
Biz dün Balıkesir'de mi maç izliyorduk, Alanya'da mı şaşırdık.
Çünkü Bal-Kes'lerin, evindeki ilk maçta net bir galibiyet elde etmek amacıyla 6000'i aşkın taraftarı önünde başlama düdüğüyle birlikte saldıracağını ve rakibi hatalara zorlayarak sonuca gitmesini bekliyorduk. Yanılmışız.
Alanyaspor, baktı ki rakip üzerine gelmiyor, defansif, kontrollu futbolu tercih ediyor, üzerine üzerine gitti, ilk 45 dakikada sürekli baskılı oynadı, inanılmaz gol fırsatları kaçırdı.
Gol Kralı Aite iki kez Balıkesirspor'lu taraftarların yüreğini ağzına getirdi, atamadı. Defans oyuncusu Sezer bile gol kovaladı, sonuca gidemedi.
Kırmızı-beyazlı takım yine söylüyorum kaleci Vukoviç'e şükretmeli.
Hırvat file bekçisi yüzdeyüz golleri kurtardı, skor levhasının değişmesine izin vermedi. Genelde kontratağa dayalı bir sistemle oynayan Balıkesirspor, ikinci devrede rakibinarkasına sarkarak net gol fırsbatları yakaladı, değerlendiremedi.
Erceg iki kez kaleciyle karşı karşıya kaldı, iyi vuruş yapamadı. Muhammed Ali'nin kaçırdığı gol de affedilir cinsten değildi. Şimdi pazartesi günü Alanya'da oynanacak karşılaşmanın rövanş maçının sonucu ne olur ?
Samimiyetle yorumlarsak o, "Play- Off'larda iyi oynayan değil şansı olan kazanır" değerlendirmelerini bir kenara bırakırsak, Alanya'nın ilk maçta elde ettiği beraberlikle daha avantajlı olduğunu kabul etmeliyiz.
Balıkesirspor'un şansı, rakibinin Göztepe maçındaki olaylar nedeniyle seyirci cezası alması. Karşılaşmanın seyircisiz oynanması belki Bal-Kes'ler için umut olabilir. Ama Balıkesirspor'un tur atlaması için orta sahada iyi top yapması, ilerde de Zeefuik ve Erceg, çakılı oynamayıp çapraz koşularla rakip defansı zorlamalı, sürpriz gol fırsatları peşinde koşarak elde edilen fırsatları mutlaka değerlendirmelidir.
Balıkesirspor'a rövanş maçında iyi şanslar dilleyelim ayrıca iyi futbol da bekleyelim. Hakem Ali Palabıyık iyi maç yönetti, faullerde takdir hakları yerindeydi, futbolcuların penaltı itirazlarına aldırmamakta haklıydı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA