• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünü bırak geleceğe bak YALÇIN KÜÇÜKDAMAR

Dünü bırak geleceğe bak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.05.2016, 00:00
Elbette Balıkesirspor'un kendi sahasında beklenen futbolu sergileyemeyip Alanyaspor'la golsüz berabere kalması avantajı Güney takımına geçirmişti. Rakip Balıkesirspor'un tribünlerde 500 taraftarı vardı ama milyonlarca Balıkesirlinin kalbi Alanya'da atıyordu. Seyircisiz de olsa Alanyaspor kendi sahasında zor maç kaybeden bir ekipti ve neticede saha avantajını lehine çevirerek finale kalmak istiyordu ve başardı. Biz lig boyunca Balıkesirspor'un Play-Off bir yana ilk 2'den bile Süper Lige çıkabileceğini vurgulamış, özellikle evinde İzmir takımlarına Altınordu, Karşıyaka ve Göztepe'ye ayrıca 1461 Trabzon'a kaybettiği puanlarla yörüngeden çıkışını hayretle izlemişti. Ama Play-Off'ta da olsa yarı finale dek gelebilmek başarısızlık sayılmamalıydı.
Evet dünkü 90 dakika dönüşü olmayan bir yoldu. Kazanan finale çıkacak, kaybeden ise tüm umutlarını gelecek yıla saklayarak sahadan ayrılacaktı. Finale kalmanın son maçında oyuna her iki takımda hızlı girdi. Hele ilk 5 dakikada 5 atak vardı ki, kaleciler Vukovic ile Haydar klaslarını göstermeseler, goller gelecekti daha baştan Alanya Oba stadında. 10. dakikadan sonra her iki takım da adeta fabrika ayarlarına döndüler ve maçı rölantiye aldılar. İlk yarı golsüz sona ererken, ikinci yarıda her iki takımın teknik adamlarının taktiksel hamlelerini bekledik.
Ev sahibi takım 58. dakikada Deniz'in müthiş şutundan gelen golle öne geçince, Balıkesir teknik patronu oyuncu değişikliklerine gitti. Ancak ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da Bal- Kes'ler ellerine geçirdikleri yüzde yüz fırsatlardan yararlanamadı. Ve daha üstün oynadığı bir final vizesi maçından boynu bükük ayrıldı. Evet Balıkesirspor, bugünden itibaren dün'ü bırakıp geleceğe bakarak yeni yol haritasını çizmelidir...
Travmayı atlatıp ders çıkarmayı bilmek gerek.
Kulüplerde mesai bitmiyor, tatil başlamıyor.
Önce teknik direktör olarak kimle devam edileceğini saptamak, onun göstereceği yolda hemen transfere koyulmak, kalacak futbolcuları iyi bellemek, gideceklerin listesini yerinde yapmak, hatada bulunmamak gerekiyor. Ve de takımın eksiğini, gediğini iyi saptayıp nokta transferlere zaman geçirmeden girişilmeli.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA