• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Fatih Uygun Buca’ya uydu YALÇIN KÜÇÜKDAMAR

Fatih Uygun Buca’ya uydu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.10.2016, 00:00

Yeni bir sayfa açıldı Arena'da dün... Maçtan önce yaşanan teknik direktör krizi, silinen üç puanın tescili ve "gelir kapısı olarak görünen" Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenmesi, Bucaspor adına sıkıntılı bir süreci haber veriyor gibiydi. Moral motivasyonun iyice dibe vurmaması için tek kurtuluş reçetesi galibiyetti. İşte bu nedenle Bucaspor'un, Hacettepe önündeki başarısı 3 puandan ötesi bir anlam taşıyordu. Yani sarı-lacivertlilerin kazanılması gereken maçları alabileceğinin işareti, güvencesiydi. Göreve gelişinden bu yana birkaç gün geçmesine karşın yeni teknik direktör Fatih Uygun, kısa sürede Bucaspor'a uyum sağlamış. Hasan ve Burak'ın yokluğu, İlyas'ın ise formsuzluğu yüzünden Hacettepe karşısına forvette büyük bir sıkıntıyla çıkan Fatih Hoca, son haftalarda attığı gollerle göz dolduran Erkan'ı ileri uca koyarak bence akıllıca bir hamle yaptı ve takımı iyi tanıdığını gösterdi. Uygun, takımın varlık içinde yokluk yaşadığı hücum gücünü attırmak için kanatta da adeta "hokus pokus" yaptı. Sancar'ı sağ beke yeniden monte eden Uygun, Murat'ı da sağ öne çekerek hamlesinin doğru olduğunu kanıtladı. Bu değişiklik, Bucaspor'a daha önceki maçlara oranla daha bir canlılık, dinamizm getirdi.
Pendik maçına oranla daha az top çeviren, hücum gücünü hem orta sahadan hem de kanatlarla destekleyen Bucaspor'u, bu kez keyifle seyrettik. Demek ki bu takımda istendiği zaman bu kadar başarılı futbol sergileyebiliyor.
Bucaspor kendisi için hayati önem taşıyan bir galibiyet kazandı ama maraton çok uzun. Bu iş sadece Hacettepe maçıyla kalmamalı. Bu hırs ve mücadele gücü bundan sonraki maçlarda da sergilenmelidir.
Kadro kalitesi ortada. Ancak takım iyi yola girerken, mutfak da iyi olmalı. Maç 90 dakikadan ibaret ama hazırlanışı tam 5 gün sürüyor.
Mutfakta çeşitlilik ne kadar çoksa takımın saha içindeki motivasyonu o kadar da iyi olur.
Futbolcu futbolculuğunu sadece sahada değil, başka mekanlarla da anlar. Bir de stadın zeminine değinelim. Halı gibi sahada futbol oynamak hem bize, hem de futbolculara büyük zevk verdi. Arena'yı hazırlayanlar da bizce alkışı haketti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA