• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Altınordu’nun Umut’u var YALÇIN KÜÇÜKDAMAR

Altınordu’nun Umut’u var

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.11.2016, 00:00

Altınordu'nun lig'de yabancısız mücadele etmesi, yetiştirdiği ve vitrine çıkardığı gençlerle elde ettiği başarılar, Türkiye çapında sempati yarattı. Herkes kırmızı-lacivertli gençlerin tutkunu oldu. Çağlar Söyüncü Almanya'nın Freiburg takımına gitti, Werder Bremen'i yendikleri son maçın en iyileri arasındaydı. Cengiz Ünder Başakşehir'e gitti, Akhisar maçının kahramanıydı. Harika bir gol attı, şahane iki gol asisti yaptı. Ama bu ikili mi sadece, gerisi de geliyor.
Kaleci Erce'den başlayarak, solaçığına kadar, Sinan'ıyla, Yusuf Acer'iyle, Erdoğan Yeşilyurt'uyla, hemen tüm oyuncularıyla kutlamak gerek. Bir de Umut'ları var, Umut Sözen. Dün Ege derbisinde öyle bir gol attı ki TV'lerde jenerik olur. Takımın basketbol fizikli defans oyuncusu Sinan kornerden gelen topa adeta havalanarak mükemmel bir kafa şutuyla takımının devreyi 2-0 önde kapamasını sağladı. Geçen sezon gol sıkıntısı çeken Altınordu bu sezon gole ulaşmakta fazla zorlanmıyor. Dünkü maçı galibiyetle bitirerek puanını 13'e yükseltti. Tribünde konuştuğum yöneticiler sürekli Göztepe önünde uzatma dakikalarında kazandıkları maçı kaybettiklerine değinerek hayıflanıyorlar, "O maçı da kazansaydık şimdi play-off'un en iddialı takımları arasındaydık" diyorlar. Ama şimdiki durumda play-off yoluna sokmuş görünüyor Altınordu puan cetvelinde iki basamak daha yükseldi 8. sıraya çıktı. Denizlispor kötü mü? Kesinlikle hayır ama, bir deplasman takımı bu kadar gol hovardası olamaz. Perovic gibi bir usta daha 2. dakikada yüzdeyüz gol kaçırırken, devre biterken de yine Perovic ve Kappel gol pozisyonlarını inanılmaz şekilde harcadılar. Yedikleri ikinci gole defans ve Necati'nin ortak hataları vardı. İkinci yarıda Barış Örücü'nün nefis golüyle umutlandılar ama gerisini getiremediler. Ali Tandoğan Andre Moritz'i geç oyuna aldı. Ben Denizlispor'un tehlike yaşayacağını sanmıyorum. Ama yine de tedbiri elden bırakmayarak çok dikkali olmalılar, özellikle evlerinde kazanmalılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA