• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Efsane galibiyet YALÇIN KÜÇÜKDAMAR

Efsane galibiyet

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.11.2016, 00:00

Menemen'deki maçta takımların isimlerini söylemeseniz, bu maçın 2. Lig'de oynandığına kimseyi inandıramazdınız. Menemen ile Ankaragücü bize öyle bir futbol düellosu izlettiler ki, TFF 1. Lig'de bile pek çok maçta böylesine heyecan, kalite ve birbirinden güzel golleri göremezsiniz. Sarı-lacivertliler, renkdaşları başkent ekibi önünde bir maç 3-2 yenik durumdayken nasıl 4-3'lük bir zafere dönüşünün şovunu sergilediler, binlerce taraftarını mest ettiler. Menemen için bu galibiyetin öyle önemli bir değeri var ki kolay kolay anlatılamaz.
Bir yenilgi "Maraton uzun, köprülerin altından daha çok sular geçer" aldatmacasıyla geçiştirilebilirdi ama Menemen'in psikolojik durumu bu bahaneyi kaldırabilecek durumda değildi. Lige moralle devam edebilmek için Ankaragücü'nü yenmek olmazsa olmaz bir zorunluluktu.
Çünkü bir aksilikle alınacak bir yenilgi lider Gümüşhane ile puan farkını 11'e çıkaracaktı ki daha pek çok maç olmasına rağmen kolay kolay kapatılacak bir durum değildi. İlk devrede Gümüşhane'den puan çıkarıldığı için (0-0) rövanşı kazanabilir, evinde 6 puan değerinde bir galibiyet alabilirsin. Ben Ankaragücü galibiyetini Onursal Başkan Tahir Şahin'e armağan ediyorum. Kulübün can damarı başkan, sezon başında takımın başına deneyimli hoca Suat Kaya'yı getirmiş ve "Dile benden ne dilersen" demişti ama Kaya, genellikle futbolun paşalarını transfer etmişti, savaşacak askerler pek azdı. Nitekim sonuçlar da şimdiye dek bu yıldızlar topluluğuna yakışacak düzeyde değil. İçerde İnegöl ve Etimesgut'a kaptırılan 4 puana şimdi nasıl yanmayasın ? Bana kalırsa devre arasında kadro esaslı bir şekilde gözden geçirilmeli.
Ankaragücü'ne gelince. 1910 yılında kurulan, 116 yıllık şanlı geçmişe sahip bu takımı 2. Lig'de bocalarken görmek gerçekten üzücü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA