• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Futbol ısıttı YALÇIN KÜÇÜKDAMAR

Futbol ısıttı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.12.2016, 00:00

Soğuk ve televizyon yayını, Ege derbisine tribün darbesi vurdu. Öyle ki kritik maçı izleyenlerin sayısı bin 500'ü bile bulmadı. Seyirci azlığının statta yarattığı ambians zaafına rağmen, futbolcular Ege derbisine hızlı başlayarak, en azından tribündekileri futbolla ısıttı. Son 5 haftada bileği bükülmeyen ev sahibi Tarzan, Ozan'ın yokluğuna rağmen sağlı-sollu ataklarla yüklenirken, golü de erken buldu. 5. dakikada kaptan Metin'den gelen gol, Manisaspor adına moral motivasyon olurken, Balıkesirspor'u da adeta uyandırdı.

GOLE YANIT VERDİLER

Kadro kalitesine bakıldığında öyle boşa atılacak bir takım olmayan ve Can Cangök'le iyi bir çıkış yakalayan Bal-Kes, kalesinde gördüğü golden sonra orta sahada üstünlük kurma çabasına girdi ve bunu da büyük ölçüde başardı. Eray ve Foxi'nin akıllı oyunları Manisaspor'a zor anlar yaşatmaya başladı. 23. dakikada Foxi'nin şutundan gelen topa Dimov'un ters vuruşu beraberlik sayısını getirirken, ilk yarınında sonucunu tayin etti. İkinci yarıda da tempo azalmadı. Sahada hala, golü düşünen, pozitif oynayan, derinleme toplarla rakip defansın arkasına sarkmaya çalışan, tempolu iki takım vardı. Bunun yanı sıra her iki ekip de zaman zaman uzaktan şutlarla kalecilerin refleksini ölçüyordu. Manisa, 69. dakikada Emre'nin çift sarıdan atılmasıyla 10 kişi kalınca, "Oyunun dengesinin konuk takım lehine bozulacağı" düşüncesine kapıldık.

İBRE BAL-KES'E DÖNDÜ

Nitekim Balıkesir, bu dakikadan sonra rakibinin üzerine daha tehlikeli gelmeye başladı. 73. dakikada Bekamenga'nın direğe çarparak dışarı giden topu, 77. dakikada Burak Çalık'ın ceza alanına kadar girip, müsait durumdaki arkadaşına bir türlü topu çıkararamasıyla kaçan net pozisyon, yine Bekamenga'nın 88'de altıpastan çerçeveyi tutturacak bir kafa vuruşu yapamaması, bunun göstergesiydi. İşte o dakikalarda Manisasporluların yüreği ağzına gelirken, Balıkesirspor şansına küstü. Sonuçta yorgunluğun hat safhaya ulaştığı dakikalarda 10 kişi kalmanın dezavantajını biraz şansı, biraz da savunmadaki dikkatiyle kapatan Manisa, kritik maçta puan kaybeden değil, puanı kazanan taraf oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA