• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şeytan tutulmuyor YALÇIN KÜÇÜKDAMAR

Şeytan tutulmuyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.05.2017, 00:00

TFF 1. Ligde çok uzun haftalar tehlikeli bölgede gezinip de birdenbire hedefi "Play-Off" olarak açıklamak çok zor. Hatta olanaksız gibi. Sadece kazanmak yetmiyor, üstündekilerin de puan kaybetmesi gerek. Altınordu'nun durumu gibi.
Şeytanlar son 5 haftadaki inanılmaz başarı performansıyla birdenbire Play-Off için şans buldu. Denizlispor'u deplasmanda 2-1 yendikten sonra İzmir'de üstüste Gaziantep Büyükşehir Belediye ve Boluspor'u 2-0'la geçtiler, Balıkesirspor'la deplasmanda 1-1 berabere kalıp Şanlıurfaspor'u evlerinde net skorla 2-0 yenmesi bildiler. Yani 5 maçta 13 puan, harikaydı. Ve, "Sessiz ve derinden gidelim" politikası, medyanın, "Altınordu Play-Off'a yürüyor" manşetleriyle birdenbire ister istemez iddiaya dönüştü.

SERİYİ SÜRDÜRMEK GEREK

Boluspor-Adana Demirspor maçında Adana ekibinin deplasmanda 1-0 öne geçmesi kırmızı-lacivertlilerin ümidini koyulaştırdı ama 87'de gelen golle Boluspor'un 2-1 kazanması yine "Kendi göbeğini kendin kes" durumuna getirdi Şeytanlar'ı. Buna karşılık Manisaspor iyi futbol oynamasına ve çok iyi kadroya sahip olmasına rağmen bir türlü tehlikeli bölgeden sıyrılamadı. Gaziantep deplasmandaki yenilgi de Tarzanlar'ın, Ege derbisi'ni de iki takım için de kritik hale soktu.
Altınordu kazanırsa Play-Off şansını sürdürecek, Manisa galip gelirse büyük ölçüde kurtulacaktı. Maçtan önce sağnak yağış ve dolu zaten bozuk olan zemini daha da bozmuştu.. Bu tip maçlarda genellikle atan kazanır. İlk yarının 36.dakikasında Okan ile ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Şeytanlar, ikinci yarıda da üstünlüğünü sürdürdü. Ve uzatmalarda Ali Mert ile atılan ikinci gol galibiyeti sigortaladı. Şeytanlar bu galibiyetle puanını 46'ya yükseltti, Göztepe'yi geride bıraktı. Pazartesi günü Elazığ'ı ve ardından deplasmanda Ümraniye'yi yenerler, İzmir'de Eskişehir'i çelmelerlerse diğer sonuçlara göre Play-Off'a çıkabilirler. Manisaspor ise Balıkesir'den deplasmanda puan alıp Urfa'yı yenmek zorunda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA