• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ABDURRAHİM ŞENOCAK

Yüzyılın istihdam hareketi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.04.2017, 00:00

Ülkemizde geçen yıl ve öncesinde yaşanan olumsuz hadiseler istihdamı daraltmış, buna bağlı olarak işsizlik oranlarını yükseltmiştir.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik çağrısı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu da Ocak ayı itibari ile "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" projesini başlatarak yaşanan olumsuz hadiselerin etkilerini azaltmayı hedeflemiştir.
Bu proje ile Bakanlık, tüm kuruluşları ve yöneticileriyle çalışma hayatındaki sorunları tespit etmek ve çözümler geliştirmek için 81 ilde yapılan ziyaretlerle çalışanlar, işverenler ve emeklilerle buluşuyor. "Alın teriyle, akıl teriyle" parolası ile yola çıkılan seferberliğin ilk aşaması istihdamın artırılmasını, işsizlik oranlarının düşürülmesini ve kayıt dışı çalışmanın önlenmesini amaçlıyor.

2 MİLYON ARTI İSTİHDAM

Milli seferberliğin başlangıcı ve ateşleyici gücü artı istihdam teşvikidir. Özel sektör işverenleri, 2016 Aralık ayına kadar aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanabiliyor. Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2.177 TL iken, uygulanan teşvikle işverenler mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her bir sigortalı için sadece 1.404 TL ödeyecek. Geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri Aralık ayı sonuna kadar devlet tarafından karşılanacak.
Bu teşvikle ilk üç ay içerisinde 407 binin üzerinde artı istihdam sağlandı. Yıl sonuna kadar bir buçuk milyon artı istihdam ile tek haneli işsizlik oranlarına erişilmesi hedeflenmektedir.

HER İŞSİZE BİR DANIŞMAN

İŞKUR'a kayıtlı her işveren ve işsiz için bir İş ve Meslek Danışmanı (İMD) atanmış durumdadır.
3500 İMD ile vatandaşlara doğrudan ulaşılıyor. Valilikler, üniversiteler, AVM'ler, TOBB üyesi odalar ve Cuma günleri camilerde kurulan stantlarla iş arayan vatandaşların ayağına hizmet götürülüyor. İŞKUR hizmetleri ve teşvikler hakkında bilgi veriliyor.
İstihdam ve kariyer fuarlarında iş arayanlar ile işverenler buluşturuluyor.
Başta Sayın Bakan Müezzinoğlu olmak üzere tam kadro sahada seferber olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, daha şimdiden olumlu sonuçlar elde etmiştir. Millet ve memleketimiz için hayırlı olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA