• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Koalisyon ve Suriye takip ediliyor BİLAL DOĞAN

Koalisyon ve Suriye takip ediliyor

bilaldoganodak@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.07.2015, 00:00
BORSA: ABD piyasalarının tatil olduğu Cuma günü düşük hacimli seyreden BIST 100 endeksi Pazar günkü Yunanistan referandumu öncesi yatırımcıların pozisyon azaltmasının etkisiyle Avrupa borsalarına paralel günü düşüşle tamamladı. BIST-100 endeksi yüzde 0.81 kayıpla 81,216 puanda kapadı. Bankacılık endeksi yüzde 1.13 düşüş kaydetti.
Dün Yunanistan'da yapılan referandumundan çıkan sonuç ve kreditörler ile Yunanistan arasında olması muhtemel yeni görüşmelerin piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini öngörebilirim. Yurtiçinde ise koalisyon görüşmeleri ile Suriye'ye ilişkin haber akışının takip edileceğini belirtebilirim.
FAİZ: ABD'de piyasaların tatil olduğu geçen haftanın son işlem günü yatırımcıların beklemeye geçmesiyle düşük hacimli piyasalar sakin bir seyir izledi. Cuma günü açıklanan haziran ayı TÜFE beklentilerin üzerinde düşüş kaydetse de 2 yıllık gösterge bir önceki güne paralel olarak 9.74 seviyesinden kapandı.

KURDA HAREKETLİLİK
DÖVİZ: Dolarda Cuma günü kayde değer bir hareketlilik yaşanmazken, FITCH'in raporuna göre gelişen piyasalarda ABD'nin faiz artışından kaynaklı dolardaki güçlenmeden en çok Türk şirketler etkilenecek. Şirketlerin gelirlerinin Türk Lirası cinsinden olduğuna dikkat çekilirken, kurda yaşanabilecek hareketliliğin yaratacağı risklere değinildi.
Dolar/ TL 'de 55 günlük ortalama seviyesi olan 2.6860 seviyesinin aşamayan fiyatlanmalarda bu seviyenin aşağı yönlü geçilmesi satış baskını artırabilir. Baskının hacim kazanması halinde ise 200 günlük ortalama seviyesi olan 2.680desteği çalışabilir. Alışların tekrar gündeme gelmesi halinde ise 2.6940 direnci test edilebilir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA