• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dolarda 3.4175 destek noktası olabilir BİLAL DOĞAN

Dolarda 3.4175 destek noktası olabilir

bilaldoganodak@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.09.2017, 00:00

Çarşamba günü ABD'de dolar üzerinde etkili olan iki sürpriz gelişme oldu:
Şahin olarak bilinen Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer istifa ettiğini açıklarken, ABD'de borç tavanı ile ilgili pürüzde Trump Demokratlarla anlaştı. Fisher'in istifası Dolar'ı baskılarken, Demokratlarla anlaşılması doları destekledi. Ancak, son analizde doların güçlenemediğini izledik. Doların güçlenemediği ortamda gelişmekte olan ülkeler ( Brezilya Merkez Bankası faizleri 100 baz puan düşürdü) arasında yüksek faiz sunan TL'nin cazip kalmaya devam ettiğini söyleyebiliriz.
Dolayısıyla en azından yukarı yönlü hareketlerin şu aşamada sınırlı kalabileceği görüşümü koruyorum. Direnç bölgesi olarak 3,45/4750 önemli bir bariyer olarak takip edilebilir.
3,40/42 destek bölgesi. Geçen haftanın en önemli gelişmesi ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve Başkan Draghi'nin basın toplantısı oldu.

ETKİSİ SINIRLI OLUR

Faizlerde bir değişiklik beklenmezken, Draghi'nin varlık alım programının geleceği konusunda mesaj verip vermeyeceği veya ne yönde bir mesaj vereceği önemli oldu.
ECB'nin kararı ve Draghi'nin açıklamalarının ise kur üzerinde etkisinin sınırlı olacağını düşünüyorum.
Dolarda yaşanan değer kayıpları ile geri çekilen parite için göstergeler aşırı satım bölgesinde seyrederek yukarı yönlü düzeltmelere işaret ediyor. Yukarı yönlü hareketlerde Haziran ayında görülen en düşük seviye olan 3.4745 seviyesi Temmuz / Ağustos aylarında görülen düşüş trendinin geçtiği 3.4870 öncesindeki direnç noktasını oluşturuyor. Satış baskısının devamı durumunda ise geçen hafta görülen en düşük seviye olan 3.4175 destek noktası olarak karşımıza çıkıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA