• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni sezona dair notlar BİRKAN YÜKSEL

Yeni sezona dair notlar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.08.2017, 00:00

Blade Runner 2049 (4 Ekim 2017)

1982 yapımı Ridley Scott başyapıtının devam filminde yine 'bozulmuş' androidleri (replikan) yakalamakla görevli bir avcının hikayesini izleyeceğiz. Ryan Gosling'e Robin Wright, Harrison Ford ve Jared Leto eşlik ediyor. Yönetmen koltuğunda 'Arrival' ile gayet iyi anımsadığımız Denis Villeneuve var. Kağıt üzerinde tablo şahane. 'Ne olur çuvallamasın' duygusuyla bekleniyor.

Flatlıners / Çizgi Ötesi 10 Kasım 2017)

Öteki dünya deneyiminin peşindeki bir grup tıp öğrencisinin hikayesini anlatan 1990 tarihli kült gerilime geç bile kalınmış bir 're-make'. Hikaye çok kurcalanmaz ve Julia Roberts'lı, Keifer Sutherland'li kadronun acayip elektriği yakalanabilirse tadından yenmez. Başrolde 'Başlangıç'ın karizmatik düş mimarı Ellen Page var. Yönetmen ise 'Ejderha Dövmeli Kız'ı romanın emanetine ihanet etmeden, ruhuna halel getirmeden perdeye taşımayı başaran Niels Arden Oplev.

Deadpool 2 (12 Ocak 2018)

Süper kahraman janrına 'yapı söküm' çeken, türün alışıldık kalıplarıyla gönlünce dalga geçen ilk film çok beğenildi, devamını çevirdiler. E haklılar. İlkinin gerisinde kalmaması yeterli olur. Ryan Reynolds yine baş rolde.

It / O (15 Eylül 2017)

Şahane Stephen King romanlarından berbat filmler çekme hastalığına tutulmamış az sayıda yapımdan biri olacağı yazılıp çiziliyor bir süredir. Yedi çocuğun, şeytani palyaço Pennywise ile yüzleşmesini anlatan hikayenin bu kez; ilk ve çok kötü uyarlamanın aksine romanın hakkını vermesini umuyoruz.

The Snowman / Kardan Adam (3 Kasım 2017)

Norveç'in kalburüstü yazarlarından Jo Nesbo'nun aynı adlı kült gerilim romanından uyarlanan filmin yönetmeni, 2008'de 'Gir Kanıma' ile unutulmaz bir başyapıta imza atan Thomas Alfredson. Seri cinayetler işleyen kardan adam görünümlü bir katili hikaye eden filmin başrollerinde Michael Fassbender ve JK Simkons gibi iki şahane oyuncu var. Çok nadir 'iyi' korku filmi izleyebilen sinemasever için ağız sulandıran, alacakaranlık bir İskandinav hediyesi.

Darkest Hour / En Karanlık Saat (23 Şubat 2018)

Gary Oldman'ın Winston Churchill'i canlandırdığı 2.Dünya Savaşı draması, bu dev oyuncunun 'oscar' zaferini de şimdiden kesinleştirmiş gibi görünüyor. Nolan pespayeliği 'Dunkirk' gibi 'kahraman ve cefakar İngiliz ulusu' güzellemesine yüz vermeyeceği umulabilir. Zira yönetmen koltuğunda, 'Atonement / Kefaret'te ışıldayan, Joe Wright oturuyor. Star Wars-The Last Jedı (15 Aralık 2017) E yani!

Star Wars-The Last Jedı (15 Aralık 2017)

E yani!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA