• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
En çok hangisine ağladınız? BÜLENT GÜRLÜK

En çok hangisine ağladınız?

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.08.2018, 00:00

Dünya sinemasında iz bırakan filmler arasında, yüreğimize dokunan hüzünlü hikayelerin yeri ayrı. Unutulmaz tarihsel dramların beyaz perdeye taşındığı 'Hayat Güzeldir', 'Schindler'in Listesi' ve 'Titanik' seyirciyi gözyaşına boğmada başı çekiyor. Ayrıca acıklı aşk öyküleri ve hayata tutunma mücadelesini konu alan filmler de insanı hüzün denizine sürüklüyor.
Peki, sizi en çok ağlatanlar hangileri?

Yapay Zeka

11 yaşında bir çocuk olan David'in diğerlerinden önemli bir farkı vardır! Tıpkı bir insan gibi davrandığı ve insan olduğuna inandığı için yapay zekaya sahip bir robot olduğu hemen fark edilmez. David, çocuğu olmayan ailelere verilen bir oyuncaktan başka şey değildir. Bu acı gerçeğin farkına varmasıyla, kendi kimliğine kavuşmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkacaktır.
Steven Spielberg'in yönettiği filmde Haley Joel Osment, Jude Law ve Frances O'Connor rol aldı.

Hayat Güzeldir

İtalyan Roberto Benigni'nin 1998 yapımı filmi, 2.
Dünya Savaşı'nda karısı ve oğluyla Yahudi kamplarına götürülen bir babanın, çocuğuna 'savaşın bir oyun olduğunu' anlatmak için verdiği özverili mücadeleyi konu alıyor. Film, Cannes Festivali'nde Büyük Ödül'ü; 1999'da ise 'En İyi Yabancı Film', 'En İyi Erkek Oyuncu' ve 'En İyi Müzik' Oscar'larını kazandı. Rolleri Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini ve Giustino Durano paylaştı.

Marley ve Ben

John ve Jenny yeni evlidir. Çocuk yetiştirmekle ilgili endişeleri olan John, önce bir köpeği terbiye ederek işe başlamak için Marley adını verdikleri bir yavru alır. Ama şirin köpek Marley'i bir türlü eğitemeyen karı kocanın hayatı cehenneme dönüşür.
Komedi dram filminin yönetmeni David Frankel... Başrolleri ise Owen Wilson, Jennifer Aniston ve Eric Dane paylaşıyor.

Altıncı His

1999 yapımı film, ölülerle konuştuğunu iddia eden bir çocuk ve sorunlu bir çocuk psikoloğunun ilişkisini anlatıyor. Çocuk gördüğü ölülerin ölü olduklarını bilmediğini ve birbirlerini göremediklerini söyler.
Psikolog Crove, çekilen bir kasette arkadan gelen sesler üzerine çocuğa inanır. Finalde Crove kendisinin de ölü olduğunu anlar. Night Shyamalan yönetiyor, Bruce Willis, Haley Joel Osment ve Toni Collette oynuyor.

Forrest Gump

Robert Zemeckis'in yönettiği; Tom Hanks, Robin Wright ve Gary Sinise'ın rol aldığı filmde, Forrest Gump öğrenme güçlüğüne rağmen atletik yetenekleri olan bir adamdır. Kendini Vietnam savaşı ve Amerikan tarihindeki önemli olayların içinde bulan Gump, fark etmese önemli sonuçlar doğuran başarılar kazanır.
Film, en iyi yönetmen, film, erkek oyuncu da dahil 6 Oscar aldı.

Kırmızı Değirmen

Şair Christian, sık gittiği gece kulübü Moulin Rouge'daki dansçılardan birine vurulur. Ancak ortada büyük bir sorun vardır. Zira oldukça kıskanç olan Dük de aynı kıza sırılsıklam aşıktır.
Artık ortada müzikal ezgilerin çatıştığı bir düello vardır. İki aşk arasındaki dansçı kızın hüzünlü hikayesinde yönetmenliği Baz Luhrman üstleniyor, oyuncular ise Nicole Kidman, Ewan McGregor ve John Leguizamo...

Schindler'in Listesi

Oskar Schindler adlı Alman işadamının, 2. Dünya Savaşı'nda Polonya'da kurduğu fabrikada çalıştırdığı 1100 Yahudi'nin hayatını kurtarmasını konu alan filmi Steven Spielberg yönetti.
Sinemanın en büyük yapıtlarından sayılan film 1994'te 12 dalda Oscar'a aday oldu ve En İyi Film, Yönetmen, Kurgu, Sanat Yönetmeni, Görüntü, Özgün Müzik ve Senaryo Uyarlaması ödüllerini kazandı. Gerçek hayattan uyarlanan filmde, Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes rol aldı.

Titanik

James Cameron'ın yönettiği ABD yapımı film, ilk seferinde batan Titanic seyahatinde birbirine aşık olan, toplumsal sınıfları farklı iki gencin hikayesini anlatıyor. Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'in oynadığı film, o dönemde 200 milyon dolarlık rekor bütçe ile çekildi. On dört dalda Akademi'ye aday gösterilen ve 'En İyi Film' ile 'En İyi Yönetmen' de dahil olmak üzere 11 Oscar kazandı.
Romantik ve hüzünlü film, dünya çapında iki milyar doların üzerinde gişe yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA