• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Pop yıldızlarının zirve savaşı BÜLENT GÜRLÜK

Pop yıldızlarının zirve savaşı

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.09.2018, 00:00
Günümüz pop dünyasının kadın starları arasında, albüm ve şarkı satışındaki zirve yarışı sürüyor. Dünya genelindeki anketlerde ise en çok ilgiyi gören yıldızlar şu isimlerden oluşuyor:

Lady Gaga

Tarzı, performansı ve şarkılarıyla müzik dünyasının aykırı kızı ABD'li şarkıcı Lady Gaga, 30 milyon albüm, 150 milyon single sattı. 6 Grammy, 3 Brit, bir Altın Küre, 13 MTV Video Müzik Ödülü, 12 Guinness Dünya Rekoru ve Songwriters Hall of Fametarafından verilen Çağdaş İkon Ödülü bulunmaktadır. İki şarkısı 7 milyondan çok indirilen tek sanatçıdır.

Adele

İngiliz şarkıcı, söz yazarı Adele, 2008'de Saturday Night Live ile kariyerinde zirveye yükseldi. 2009 Grammy Ödülleri'nde En İyi Yeni Sanatçı ve En İyi Kadın Vokal Performansı ödüllerini; BRIT'te ise 'Eleştirmenlerin Seçimi' ve BBC'nin '2008'in Sesi' ödüllerinin sahibi oldu. Sesi ve yorumculuktaki ustalığı ile her kesimin büyük hayranlığını kazandı.

Taylor Swift

Amerikalı Taylor Swift dinleyiciyi çabuk yakalayan nakaratları ve yaşadığı deneyimleri anlattığı şarkılarıyla bilinir. Bugüne dek 10 Grammy, 10 Amerikan Müzik, 7 CMA, 6 ACM ve 13 BMI ödülü kazanmıştır. Şarkı sözü yazarı olarak da Nashville Songwriters Association ve Songwriters Hall of Fame tarafından ödüllendirilmiştir.

Rihanna

Barbadoslu şarkıcı ve söz yazarı Rihanna Fenty, dünyada 230 milyonun üzerinde kayıt sattı. Tüm zamanların en çok satan sanatçılarından Rihanna, Billboard Hot 100'de liste başı olan on dört single'ı ile bu kadar çok bir numaraya çıkan en hızlı ve en genç sanatçı oldu. 8 Grammy, 12 Amerikan Müzik, 12 Billboard Müzik, 2 Brit ödülü dahil, yüzlerce ödül kazandı.

Sia

Avustralyalı Sia Kate Furler'in 2016'daki This Is Acting albümünde yer alan 'Cheap Thrills' single'ı, Billboard Hot 100'de bir numaraya yükseldi ve Grammy Ödülleri'nde üç dalda aday gösterildi. Sia; Rihanna, Rita Ora, Celine Dion, Katy Perry, Britney Spears, Beyonce ve Kylie Minogue için yazdığı şarkılarla da tanınıyor.

Beyonce

Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Beyonce, ABD'de 15 milyondan fazla albüm, dünya genelinde 75 milyonu aşkın kayıt satarak en çok satanlar arasındaki yerini aldı. 20 Grammy ile rekora koşan Beyonce, Billboard'un 'Son 25 Yılın En İyi 50 Sanatçısı" listesinde on beşinci sırada. Ayrıca Amerikan Müzik Ödülleri'nde Uluslararası Sanatçı Ödülü alan ilk kadın.

Katy Perry

ABD'li şarkıcı dünya çapında 11 milyon albüm ve 81 milyon single ile tüm zamanların en çok satan isimlerinden. 2012'de İngiliz oyuncu Russell Brand ile evliliğin dağılmasını konu alan belgesel filmi 'Katy Perry: Part of Me'yi yayınladı. Perry, şarkıları kadar parlak sahne kostümleriyle de müzik dünyasında renkli bir kişiliğe sahip.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA