• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gençliğin sinema tutkusu: Romantizm BÜLENT GÜRLÜK

Gençliğin sinema tutkusu: Romantizm

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.08.2019, 00:00
Avrupa’da yapılan bir araştırmada, gençlerin sinema dünyasında en büyük ilgiyi gösterdiği filmlerin başında romantik dramalar geliyor. Bunu bilim kurgu, aksiyon ve fantastik filmler izliyor.

UYUMSUZ
2014 ABD yapımı bilim kurgu ve aksiyon filmi, Veronica Roth'un aynı adlı romanından uyarlandı. Neil Burger'in yönettiği filmde insanlık, her biri farklı bir erdemi temsil eden beş farklı parçaya bölünmüş bir düzende yaşar. Ama içlerinden biri uyumsuzdur... Filmde Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd ve Jai Courtney rol alıyor.



AYNI YILDIZIN ALTINDA
Aynı Yıldızın Altında, 2014 Amerikan romantik dram filmidir. Amansız hastalığa karşı savaş veren bir kız ve onu hiç yalnız bırakmayan sevgilisi arasındaki hüzünlü aşk hikayesini Josh Boone, John Green'in aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarladı. Filmde Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Laura Dern ve Sam Trammell başrolde



AÇLIK OYUNLARI
Gary Ross'un, Suzanne Collins'in aynı adlı romanından uyarladığı bilim kurgu, aksiyon ve dram filmi. Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth ve Woody Harrelson'ın oynadığı film, 2012'de gösterime girdi. 2013'te ise Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak vizyona girdi. Film gişede 865 milyon dolar hasılata imza attı.



LABIRENT: SON İSYAN
Labirent: Son İsyan, James Dashner'in aynı adlı romanından uyarlanan ve Wes Ball'ın yönettiği distopik bilimkurgu, aksiyon ve gerilim filmidir. T.S. Nowlin'in senaryosunu yazdığı film, ABD'de 26 Ocak 2018'de vizyona girdi. Filmin başrollerini Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie- Sangster ve Aidan Gillen paylaştı.



ÖLÜMCÜL OYUNCAKLAR: KEMIKLER SEHRI
Cassandra Clare tarafından yazılan 'Ölümcül Oyuncaklar' serisinin ilk kitabı Kemikler Şehri'ni konu alan, 2013 Kanada-Almanya ortak yapımı aksiyon, macera ve fantastik sinema filmi. New York'ta çekilen film gişede 100 milyon dolar hasılat yaptı. Başrolleri Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Robert Sheehan, Kevin Zegers ve Lena Headey paylaştı.



AŞK, ROSIE
İrlandalı yazar Cecelia Ahern'in 'Where Rainbows End' adlı romanından uyarlanan romantik komedi-drama filmini Christian Ditter yönetti. Birbirlerinin ilişkilerini asla kabullenemeyen, çok eskiye dayanan arkadaşlıklarına rağmen içten içe birbirlerine ilgi duyan Rosie ve Alex'in hikayesinde başrolleri Lily Collins ve Sam Claflin canlandırıyor.



EĞER YASARSAM
Eğer Yaşarsam, 2014 yılında vizyona giren ABD yapımı romantik dram filmi. Yönetmen koltuğunda R. J. Cutler'ın oturduğu, Gayle Forman'ın aynı adlı romanından uyarlanan filmin başrollerinde Chloe Grace Moretz, Mireille Enos, Jamie Blackley, Joshua Leonard, Stacy Keach ve Aisha Hinds yer alıyor.



SENDEN ÖNCE BEN
2016 yapımı Amerikan İngiliz romantik komedi drama filminin yönetmeni Thea Sharrock'tur ve Jojo Moyes'un romanı ile aynı adı taşır. Tekerlekli sandalyeye bağlı yarı felçli adam ile kasabada yetişmiş genç bir kadın arasındaki ilişkiyi anlatan filmde Emilia Clarke, Sam Claflin, Jenna Coleman ve Charles Dance rol alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA