• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Müzik dünyası Mart ayında hareketlenecek ÇAĞRI ZORER

Müzik dünyası Mart ayında hareketlenecek

cagri.zorer@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.02.2019, 00:00

2018'in son aylarında art arda gelen birbirinden sağlam albümlerden sonra yeni yılda müzik dünyası kısa süreli bir sessizliğe bürünmüştü.
Kısa süreli diyorum çünkü, önümüzdeki Mart ayında müzikseverleri heyecanlandıracak albümler bire birer raflardaki yerini alacak. Uzun süredir ortalarda gözükmeyen, kendini özleten gruplar ve müzisyenler, stüdyoda geçirdikleri yüzlerce saatin meyvelerini dinleyicilerine sunmaya hazırlar. Rock ve alternatif müziğin takipçileri için 2019 yeni başlıyor diyebiliriz.

5 YIL SONRA
2014 yılında çıkış yaptığı Hozier abümüyle büyük yankı uyandıran Andrew Hozier-Byrne, 5 yıllık aranın ardından ikinci stüdyo albümü Wasteland Baby! ile geri dönüyor. Hozier sahne adını kullanan İrlandalı müzisyen, ilk albümden Take Me to Churc'ün video klibi ve parçanın sözleriyle çıktığı dönem büyük tartışmalara neden olmuştu. 28 yaşındaki Hozier'in, alternatif sahneye yapacağı 14 parçalık yeni seçkisi Wasteland Baby!, yılın en çok merak edilen albümlerinden biri durumunda. Albümün ön gösteriminde yayınlanan parçalardan Nina Cried Power sayesinde anlıyoruz ki, yeni çalışmada ilk albümde yaratılan atmosfer ve tını korunurken farklı etkileşimlere de kapılar kapatılmamış.
Parçada Hozier'e eşlik eden 79 yaşındaki Mavis Staples ise güzel bir sürpriz.
Tam albümü dinleyince daha çok fikir sahibi olabileceğimiz Wasteland Baby! 1 Mart'ta dinleyiciyle buluşacak.

​FOALS'TAN YENİ ALBÜM
Mart ayının güzel haberlerinden biri de İngiliz grup Foals'un yeni albümü oldu. Indie rock türünün başarılı ekiplerinden biri olan Oxford çıkışlı grup, yedinci stüdyo albümü Part 1 Everything Not Saved Will Be Lost ile 4 yıllık hasreti sona erdirecek. 2005 yılından bu yana türün önemli temsilcilerinden biri olan Foals yaptığı ön gösterimde Exits ve On the Luna parçalarını dinleyicilere sunarak albüm hakkında tüyolar veriyor. 8 Mart'ta çıkacak olan yeni Foals albümünün 10 parçadan oluşacak.
Geçtiğimiz ay çıkardığı tekliyle güncelliğini koruyan Lana del Rey uzun zamandır üzerinde çalıştığı yeni albümü Norman F.
Rockwell'i 29 Mart'ta çıkacağını geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Müziğin melankolik prensesi, yeni albümünde her zamanki gibi nostaljik ve depresif havayı dinleyiciye geçireceğini ve bazı parçalarda rock elementlerini kullandıklarını söylüyor. Bu üç önemli ismin yanı sıra birçok yeni albümün de çıkacağı Mart ayında müzik piyasasının hareketleneceğinden şüphe yok.

FRAGMAN BEKLENTİYİ YÜKSELTTİ

Sinema ile müziğin güçlerini birleştirdiği müzisyen/grup biyografilerine bir yenisi daha eklendi. Rock sahnesinin ikonik gruplarından Mötley Crüe'nin hikayesini anlatan "The Dirt - Confessions Of The World's Most Notorious Rock Band" filmi 22 Mart'ta Netflix ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Bu yıl Bohemian Rhapsody, Müslüm, A Star is Born gibi filmlerle müzik dünyasına yönelen sinemacılar, önümüzdeki yıllarda da bu tip biyografi filmlerine yoğunlaşacak gibi görünüyor.
Filmin yayınlanan ilk fragmanı birçok kesimden beğeni alırken grubun hayranlarını da heyecanlandırmış durumda. Öte yandan filmin yayınlanacağı gün çıkacak olan soundtrack albümünde 4 tane yeni Mötley Crüe parçası da yer alacak. Grubun bas gitaristi Nikki Sixx, bu parçalar için çok çalıştıklarını kayıtların harika olduğunu söylüyor. Bakalım ortaya çıkan iş yükselen beklentiyi karşılayabilecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA