• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Cinsiyet ayrımcısı Kadir Çöpdemir!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.05.2015, 00:00
Kadir Çöpdemir, bir zamanların efsane dizisi, benim de senaryo gurubunda yer aldığım 'Ekmek Teknesi'nde rol verdiğimiz 'Kirli' rolüyle kariyerinde ciddi bir sıçrama yaşayan, radyocu ve şovmen olarak bildiğimiz kişi! Tanışıklığım o döneme rastlar. Söylediği her söze, kurduğu her cümleye hayran olduğum, abim-dostum-yoldaşım olarak bildiğim Hasan Kaçan'ın, "Bu rol tam ona göre" dediği için diziye dahil ettiğimiz kişi! Şirkete ilk geldiği günü hatırlıyorum, yanında o dönem nişanlısı olan dünya tatlısı bir genç hanım vardı. Yanlış hatırlamıyorsan anaokulu öğretmeniydi. Kadir Çöpdemir'in koluna girmiş, sıkıca tutuyordu. "Ne şanslı adam" demiştim içimden, hiç de yakışıklı sayılmazdı, zengin değildi, ünlü değildi, kısa boylu ve şişmandı ama kapı gibi bir sevgilisi vardı. "Aşk böyle bir şey işte" diye düşünmüştüm, "Bu kadın bu adamı seviyor!"... Aradan kısa bir süre geçti, Kadir Bey sanırım o dönem radyo programı da yapmıyordu. Veya dizi başladığı için ve çok yoğun çalıştıkları için ara vermişti. 'Ekmek Teknesi' olay oldu, o dönem dizide oynayan herkes popüler oldu; Kadir de artık bir oyuncuydu. Kadir'in komik olduğunu düşündüler, bu hatayı hep yapar seyirci de yapımcı da.

KİRLİ ROLÜYLE ÜNLENDİ!
Hata derken şunu kastediyorum, bir karakter komikse, senaryo öyle yazıldığı içindir! Kirli karakterinin replikleri, cümleleri senaryo ekibinin yazdıklarıydı. Çok güzel oldu karakter, dizi şahaneydi zaten ve böylece Kadir Çöpdemir, komedyen sınıfına dahil edildi. Zaten kısa ve şişmandı, eh ağzı da laf yapan biriydi, daha ne olsundu? Derken Ekmek Teknesi bitti. Akabinde ve detayında Kadir Çöpdemir, televizyon programları yapmaya başladı. Ve fekat arkasında artık Hasan Kaçan, Bahadır Özdener, Raci Şaşmaz ve bendeniz yoktuk! Kadir kendi cümleleriyle baş başa idi, radyoda yaptığı şakaları, bir-iki ezber cümlesini söyleyip duruyordu. Çok şanslıydı çünkü o dönem ABD'de aykırı bir program yapan aktivist yönetmen ve sunucu Michael Moore'a benzetmişlerdi Kadir Bey'i. Moore'un rüzgarıyla Kadir Çöpdemir'i ekrana taşıdılar.

RUS SEVGİLİYE GEÇİŞ DÖNEMİ
Kadir Bey'i bir sonraki görüşümde yanında o Pamuk Prenses'e benzeyen naif nişanlısı yoktu. Elele bir sarışınla gelmişti şirkete, Rus diye hatırlıyorum kızı. Çok seksi bir kızdı, hiç yakışmamışlardı. Benim önyargım, kusura bakmasın, o zaman söyleyememiştim. Bir daha da karşılaşmadık sanırım ama bir ara ben televizyon programı yaparken konuk almak için çok sıkıştığım bir dönemde kendisini aramış ve "Red" cevabı almıştım. Budur! Her neyse, geçen gün asistan almak için bir ilan vermiş Çöpdemir Bey. "İyi ki Türkiye'de yaşamakta" dedim, yine içimden. Çünkü artık medeni ülkelerde, bir iş ilanı verirken cinsiyet belirtemediğiniz gibi, fiziksel özellikler de sıralayamıyorsunuz. Kanada'da böyle bir ilan verip "38-40 beden bir asistan arıyorum" derseniz sizi mahkemeye verirler, hayat boyu ekrana çıkamazsınız ve bir de utançtan insan içine çıkamazsınız. Türkiye burası, rezil olunmaz, edepsizlikler alkış alır, hatta 38-40 beden için "Etine dolgun, balıketi seviyorum" diyen Çöpdemir'in asistanı olmak için sıraya girilir. Sinirlendim devam etmeyeceğim, çünkü hakaret edesim var. Belki de içten içe beğeniyorumdur kendisini ve benimle ilgilenmediği için kıskanmışımdır, rüyalarımın erkeğidir; kim bilir...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA