• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Beğendik Abi ailesine teşekkürler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.05.2015, 00:00
Yirmi yıllık yazı hayatımda sadece birkaç kişiyi/kurumu/markayı eleştirmişimdir. Bunlar da kendi alanlarında en iyi olanlardır. Sıradan, bilinmeyen, pek tanınmayan bir markayı eleştirmek, öylesine bir yazı yazmak ya da uzmanlık alanıma girmeyen bir konuda ahkam kesmek; kısacası hayata olumsuz tarafından bakmak hiç tarzım olmadı bugüne dek. Hayatla alakalı tecrübelerimi ve gündemle alakalı düşüncelerimi paylaştığım bu kıymetli satırlarda, geçen hafta Urla'da yapılan 'Enginar Festivali'nden bahsetmiş, iki günlük İzmir maceramı anlatmıştım. Annem hasta yatağından arayarak "Urla'da bir hanımefendinin sahibi olduğu çok lezzetli yemekler yapan bir restoran var, adını hatırlamıyorum, orada yemek ye" demişti, kardeşimin eşi Arzu da Urla'da yemek yiyebileceğimiz tek bir yer olduğunu söyleyerek, annemin de tavsiye ettiği 'Beğendik Abi'ye götürmüştü beni. Beklentim gerçekten de büyüktü; annem de Arzu da muazzam yemek yapar ve her yeri beğenmezler. İstanbul'da, Ayvalık'ta, Cunda'da milletin ölüp bittiği yerlere, "yemekleri yeterince güzel değil" diye gitmezler mesela. Her neyse, festivalin ilk günü restoranda yaşadıklarım hoşuma gitmeyince, her zaman da olumlu şeyleri yazacak değilim ya; servisi, ortamı ve yemekleri beğenmediğimi yazmıştım.

LOKANTADAN CEVAP GELDİ
Ve 'Beğendik Abi'den cevap geldi. Sizlerle paylaşmak istiyorum; kimseyi ve özellikle Ege'de ciddi anlamda sıkı bir yer edinmeye başlamış ve her adımı emek kokan bir markayı, bir geleneği yaşatmaya çalışan Handan Hanım'ı kırmak istememiştim. Yazıyı olduğu gibi yayınlıyorum çünkü eleştirilerimi okuyan sizler gelen cevaptan da haberdar olmalısınız.
Handan Hanım'ın oğlu Ferdi Kaygusuzer bakın ne demiş: "Dün akşam annem çok üzgün bir şekilde elinde Yeni Asır Gazetesi ile bizi ziyarete geldi. Yazınızı eşim işi birlikte hemen okuduk ve tabii biz de çok üzüldük. Açıkçası görüşlerinizin hemen hemen hepsine katılıyoruz ve bu durumdan dolayı sizden tüm içtenliğimizle özür dileriz. Ben sadece biraz neden böyle olduğunu da kısaca burada anlatmak istiyorum. Beğendik Abi Lokantası'nı 1999 yılından beri çalıştırıyoruz. Uzun yıllar yemekleri sadece annem yaptı ve lokantamız sadece 4 masalı bir işletmeydi. Son yıllarda artan taleplerden dolayı ve annemin artık enerjisi yetmediği için, annemin yetiştirdiği aşçı arkadaşlar da yemek yapıyor. İlk günden beri annemin duygusal yapısından dolayı, hep müşterilerimize evimize misafir gelmiş gibi ağırlamaya uğraş verdiğimizi ve müşterilerimizden hep böyle bir geri dönüş aldığımızı belirtmek isterim. Son yıllarda çok meşhur olmamıza rağmen, Urla Lokantamız günde ortalama 100 kişiye hizmet veriyor ve bu yüzden servis için sadece 3 kişi çalışıyor.

KONTROLÜ KAYBETTİK
Festival için biz de çok ciddi bir talep olacağını düşünerek, ailemizden ve arkadaşlarımızdan destek istedik. Festival süresince tahminimizin de ötesinde inanılmaz bir talep oldu ve biz kontrolü kaybettik. Bu yüzden servis kalitemizde ciddi bir düşüş yaşandı ve çok daha hızlı ve sık sık yemek pişirildiği için de yemeklerin lezzetini ve kalitesini de kontrol edemedik. Zaten gün sonunda biz de yaşanılan sorunlardan dolayı kendi içimizde de ciddi tartışmalar yaşadık ve üzüldük. Şu an yemeklerimizin birçoğunu ustalarımız yapıyor ama inanın yüzde 90 annemin yemekleri gibi yapmayı beceriyorlar. Sizi festival dışında herhangi bir gün ağırlamaktan memnun oluruz. Yemeklerimizin lezzeti, mekanımızın sıcaklığı ve bizlerin Egeliliği, sizin üzerinizde bıraktığımız ilk olumsuz intibayı silecektir diye düşünüyorum. Tekrar şahsınızdan ve şahsınız nezdinde festival süresince ağırlamakta kusur işlediğimiz tüm müşterilerimizden Beğendik Abi ailesi adına özür dilerim."

ÖZÜR DİLEMEK ERDEMDİR
Herkes için bir ilkti Urla Enginar Festivali, umarım bir sonraki yıl çok daha kalabalık, çok daha verimli, keyifli ve neşeli geçer. Hataları fark etmek büyük bir erdemdir. Bugün kimsenin birbirinden özür dilemediği, birbirinin üstüne bastığı, ezmekten, kırmaktan zevk aldığı ve farklı düşüncede, görüşte olanı harcadığı, dışladığı bir ortamda yaşıyoruz ne yazık! Yeni Asır Gazetesi içinde her türlü sesi, rengi ve düşünceyi barındıran büyük bir markadır. Yeni Asır Egedir, bizim sesimizdir; gazeteme ve bana kıymet gösterip, yazıma cevap verdiğiniz için teşekkürler Ferdi Bey; başımızın üstünde yeriniz var. Birbirimizin kusurlarını örtmemiz gerektiğini hatırlattınız bana; bu da benim özrüm olsun...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA